Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates çorbası

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp, patatesleri ekleyin. Tuz ve kırmızıbiber ekleyip, 2-3 dakika soteleyin. Sonra kıyılmış naneyi de ilave edip, bir-iki kere çevirin ve ocaktan alın. Un, yoğurt ve sarmısağı bir tencerede karıştırın. Üzerine suyu ekleyip, bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin. Kaselere koyduğunuz çorbaların üzerine patates karışımını paylaştırarak servis yapın.

MALZEMELER
3 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 dal kıyılmış nane
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş kıyılmış sarmısak
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz

* * *
Salatalık soslu makarna
Makarnayı tuz eklediğiniz suda haşlayıp, süzün. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ekledikten sonra servis tabağına alın. Salatalıkları kabukları ile rendeleyin. Üzerine yoğurt, kıyılmış sarmısak, kalan zeytinyağını ve tuzu ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harcı makarnanın üzerine gezdirin. Domates dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 paket makarna
3 adet büyük boy salatalık
3 çorba kaşığı yoğurt
5 diş kıyılmış sarmısak
Yarım limonun suyu, tuz
6 çorba kaşığı zeytinyağı

* * *
Taze fasulyeli bülbül yuvası
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra kırmadan boylamasına incecik kesin. 3 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayıp, süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin ve fasulyelerden kuş yuvası formunda 4 öbek oluşturun. Rendelenmiş kaşar peynirini fasulyelerin üzerine serpin ve yumurtaları kırın. Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip, 10 dakika kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
Tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet yumurta
Karabiber
Kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA