Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırtık böreği

200 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 adet yufka
Tuz
Karabiber
Çatal ile ezilmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt ve çırpılmış iki yumurtayı ilave edip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp bir bütün yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesip, peynirli karışıma koyup karıştırın ve tepsideki bütün yufkanın ortasına dökün. Tepsinin kenarından sarkan yufkayı içe doğru alıp, malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

* * *

PAZILI PİLAVLI KÖFTE
1 demet pazı Pilav için:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz Köfte için:
500 gr. kıyma
2 adet soğan
3 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Nane
Pilav için, kaynayan suya tereyağı, tuz ve pirinci koyun. Önce orta, sonra kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Pazıları yıkayıp, saplarını kesin. Kaynar suda beş dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip kenara alın. Köfteler için kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, sirke, karabiber, kimyon ve tuz katıp, yoğurun. Harçtan köfteler yapıp, sıvıyağda kızartın. Köfteler ılındıktan sonra bir adet köfteyi avucunuza alıp pilavla kaplayın ve haşlanmış pazı yaprağının içine sarıp servis yapın.

* * *

PEKMEZLİ HELVA
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
2.5 su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Margarini eritin, fıstıkları kavurup, unu ekleyin. 15 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, tozşeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip, karıştırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp,beş dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA