Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazı sarması

Pazıları yıkayıp, kaynar suya batırıp, çıkarın. Kıyma, pirinç, kıyılmış soğan ve domatesi, ince kıyılmış sarmısak ve maydanozu, nane, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Pazı yapraklarına yeterli miktarda harç koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarıp, tencereye yerleştirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup pişirin.

Malzemeler
* 2 demet pazı yaprağı
* 400 gr. kıyma
* Yarım su bardağı pirinç
* 3 adet orta boy soğan
* 1 adet orta boy domates
* 2 diş sarmısak
* Yarım demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* Tuz
* Yeteri kadar sıcak su
* Karabiber

* * *
Mayalı kek
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın ve içine bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı karıştırarak ilave edin. Kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra, damla çikolata ile birlikte karışıma dökün. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.

Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 1.5 çay bardağı ılık süt
* 3 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 10 adet kuru kayısı
* 1 çay bardağı damla çikolata
* Tuz

* * *
Cevizli bulgur salatası
Bulguru çukur bir kaba alıp, üzerine bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve bir kapakla kapatıp, suyunu çekmesini bekleyin. Sırasıyla ceviz içi, maydanoz, nane ile kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Limon suyu, yağ ve tuzu da katıp, karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı ince bulgur
* Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
* 1 adet domates
* 5 adet salatalık
* Tuz
* 1 çorba kaşığı kıyılmış nane
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* Yarım demet maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA