Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Piliç külbastı

Tavuk etlerine karabiber ve tuz serperek ızgarada pişirin. Bir tavaya yağı koyun ve piyazlık doğranmış soğanları kavurun, doğranmış biberleri ilave edin. Karabiber, kekik ve ezilmiş sarmısakları da ilave edin. Büyük bir tencereye tavuk etlerini alın. Kavurduğunuz soğanlı karışımı da tencerenin içine koyun ve bir bardak tavuk suyu ilave edin. Pişince üzerine kekik serperek servis yapın.

MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet renkli biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak
1 su bardağı tavuk suyu
Kekik
Karabiber
Tuz

* * *

Böğürtlenli kek
Yumurta, sıvıyağ ve tozşekeri iyice çırpıp, suyu ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımdan 1 çay bardağı ayırıp, içine kakaoyu ekleyin. Kalan karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Kakaolu karışımı aralıklarla üzerine döküp, böğürtlenleri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı böğürtlen

* * *

Peynirli kurabiye
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, ufalanmış beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Hamuru rulo haline getirin. Daha sonra dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çörekotu ve susam serpin. Öncende ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı karabiber
Aldığı kadar un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA