Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Düğün çorbası

Eti suda haşlayın. İyice pişince eti kemiklerinden ayırıp didin. Tekrar suyun içine katıp birkaç dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın. Un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Et suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiber gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
250 gr. kemikli koyun eti
6-7 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Sebzeli bonfile
Bonfileyi şerit halinde kesin. Halka şeklinde doğranmış soğanla birlikte tereyağında kızartın. Daha sonra, halka şeklinde doğranmış kabakları, irice doğranmış domatesleri, kekiği, tuzu ve karabiberi ilave edin. 5-6 dakika daha karıştırarak, kavurun. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpin.
MALZEMELER
200 gr. dana bonfile
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı margarin
2 adet kabak
2 adet domates
2 çorba kaşığı maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik

Baklava tatlısı
Hamur malzemelerini yoğurup naylon torbaya koyun ve 30 dakika bekletin. Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Nişastayla tabak büyüklüğünde açın. Yufkalardan 5 tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine ceviz serpin. Malzeme bitene kadar bunu tekrarlayın. Baklavayı dilediğiniz gibi kesip üzerine eritilmiş yağ gezdirin. 180 derece fırında pişirip üzerine şerbeti gezdirin.
MALZEMELER
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çimdik tuz Açmak için:
1 paket nişasta İçi için:
Dövülmüş ceviz Üzeri için:
5 çorba kaşığı margarin Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA