Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfte dürüm

Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Ufalanmış ekmek içini, dövülmüş sarmısağı, kıyılmış maydanozu ve baharatları içine koyun ve 5 dakika yoğurun. Harçtan iki parmak kalınlığında köfteler yapıp yağda kızartın. Lavaş ekmeklerine ketçap sürün, köfteleri koyup sarın.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
4 dal maydanoz
3 dilim ekmek içi
3 diş sarmısak
Kimyon
Karabiber
Tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
6 adet lavaş ekmeği
2 çorba kaşığı ketçap

Fincan böreği
Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin. İç harcı için kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin. Beş dakika kavurup ocaktan alın. Dinlenen hamuru oklava ile açın. Hamurun yarısına altı santim aralıklarla, hazırladığınız harçtan birer çorba kaşığı dolusu yerleştirin. Hamurun boşta kalan yarısını harçlı kısmın üzerine kapatın. Harçlı kısımları ortalayarak, büyükçe bir bardak ağzı ile katladığınız hamurdan yuvarlaklar kesin. Sıvı yağda kızartıp servis yapın.
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
1.5 su bardağı ılık su İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma
Tuz
Karabiber

Çikolatalı kestane
Kestaneleri çizip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su koyup yarım haşlayın. Kabuklarını soyup yeniden tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı su ve toz şeker ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve süzün. Çikolatayı benmari usulü eritip kestaneleri çikolataya batırın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. kestane
Yeteri kadar su
1 su bardağı toz şeker
3 paket 80 gramlık bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA