Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Karnabahar ograten
* 1/4 karnabahar
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu sirkeli suda haşlayın. Yağlanmış fırın kabına karnabaharları yerleştirin. Unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşar peynirini üzerine serpip 200 derece fırında pişirin.

Haşhaşlı gözleme
* 5 çorba kaşığı köftelik bulgur
* 1 çay bardağı haşhaş
* 1 çay bardağı ceviz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet yufka
Bulguru yıkayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve şişmesi için 10 dakika bekletin. İçine haşhaş, dövülmüş ceviz ve zeytinyağını katıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın ve dörde bölün. Her parçanın üzerine karışımdan yayın. Yufkayı bohça şeklinde kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın.

Milföylü armut tatlısı
* 4 adet armut
* 6 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta
* Şerbeti için:
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 1 adet karanfil
* 1 adet vanilya
Armutların kabuklarını soyup düz dursun diye altından çok az kesin ve tencerenin içine koyun. Üzerine şeker, karanfil, vanilya ve suyu koyup, 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta ince açın ve bir santim incelikte şeritler kesin. Armutların üzerine hamurun yapışması için yumurta akı sürün. Hamurları armutların üzerine sarın, üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Servis yaparken şerbetinden hamurun üzerine gezdirin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA