Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM?

ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

KAŞARLI TAVUK SARMASI
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Kemikleri çıkarılmış ve inceltilmiş tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın. Bir su bardağı kaşar peyniri rendesini, bir çay kaşığı karabiber ile karıştırın. Tavukların içine bu harcı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Sıvı yağı kızdırın. Tavukları içine atın, çevirerek kızartın. Kürdanları çıkararak servis yapın.

EKMEKLİ TİRAMİSU
Hamur için:

8 dilim kızarmış ekmek
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı nescafe Krema için:
1 paket labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
Tencereye yumurta sarısı, süt, un ve şekeri koyup karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine labne peyniri koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. Nescafeyi ve şekeri bir bardak ılık suda eritin. Ekmekleri bu suyla ıslatın ve kaselere yerleştirin. Üzerine kremayı paylaştırın. Kakao serperek servis yapın.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.