Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu irmik köftesi

Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.

MALZEMELER


400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon, kırmızıbiber, tuz

ELMA TATLISI


Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. Beş dakika kaynatıp toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın.

MALZEMELER


3 adet elma
Yarım limon suyu
1 çay bardağı su
1 adet çubuk tarçın

SÜSLEMEK İÇİN:

Krem şanti
2 çorba kaşığı dövülmüş şamfıstığı

FINDIKLI KURABİYE

Unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Margarini, nişastayı, pudraşe kerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri ve kakao karışımı ekleyin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
125 gr. margarin
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA