Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fesleğen soslu fıstıklı tavuk

İri doğranmış tavuk etini tereyağında 15 dakika kavurun. Sarımsak ve fesleğeni zeytinyağı ekleyerek robottan geçirin, tavuğa ekleyip beş dakika daha pişirin. Dolmalık fıstıkları yanmaz tavada kavurun. Tavuğun üzerine fıstıkları dökerek servis yapın.

MALZEMELER


500 gr. tavuk eti
1 demet fesleğen
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber

PATATESLİ ÇITIR BÖREK


Haşlanmış patatesleri ezin. Üzerine rendelenmiş soğanı, kıyılmış sivri biberi ve baharatları koyup karıştırın. Su ve sıvı yağı çırpın. Yufkaların bir tanesini tezgah üzerine koyup su ve yağ karışımı ile ıslatın, ikiye katlayıp üçgenler kesin. Geniş kenarlarına iç malzemeyi paylaştırıp kenar kısımlarını içe alıp rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


3 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN:

3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kimyon

LEBLEBİLİ PUDİNG

Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın, içine vanilya ve dövülmüş damla sakızı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Biraz ılınınca içine toz haline getirdiğiniz leblebileri ekleyip tekrar karıştırın. Tatlıyı kaselere paylaştırın, leblebiyle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı sarı leblebi
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
Damla sakızı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA