Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı patates püresi

2 adet soğan
500 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Doğranmış soğanı yağda kavurup içine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Baharatları ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış patatesleri bir kabın içine rendeleyin, süt ve mısır unu ekleyip karıştırın. Servis tabağına önce patates püresini, üzerine kavrulmuş kıymayı koyarak servis yapın.

Sütlü irmik tatlısı
1 su bardağı irmik
150 gr. erimiş tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
10 adet çilek
Şerbeti için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Süt ve şekeri iki dakika kaynatarak şerbeti hazırlayın. Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri çırpın. Kabartma tozunu, unu ve irmiği ekleyip karıştırın. Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Harcı yağlanmış kalıba boşaltın ve fırında 35 dakika pişirin. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Çilek dilimleriyle süsleyin.

Zeytinli börek
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı zeytin ezmesi
1 çay bardağı ceviz
Yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun, biraz dinlendirin. Zeytin ezmesi, ezilmiş haşhaş, dövülmüş ceviz ve sıvı yağı karıştırın. Hamuru tezgahta açıp üzerine karışımı sürün. Rulo yapıp tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA