Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şehriyeli kereviz çorbası

5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
1/2 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke
Bir tencereye suyu koyun, içine soyulmuş ve küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. Sarımsağı ve kırmızı biberi zeytinyağında bir-iki dakika soteleyin. Sirkeyi ilave edin. Çorbayı biberli sosla servis yapın.

Mozaik salata
200 gr. brokoli
200 gr. taze fasulye
100 gr. Brüksel lahanası
2 adet havuç
2 adet sarı çarliston biber
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 adet kırmızı biber
Brüksel lahanasını, taze fasulyeyi ve brokoliyi buharda sekiz dakika haşlayın. Havucu ve biberleri uzun ince bir şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri büyük bir kapta karıştırın. Hardalı, zeytinyağını ve limonu küçük bir kapta çırpıp salatanın üzerine gezdirin.

Mısırlı tavuklu makarna
100 gr. konserve mısır
1/2 paket fiyonk makarna
300 gr. tavuk eti
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
5 adet mantar
Makarnaları tuzlu suda haşlayın. Süzüp üzerine az zeytinyağı gezdirin. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine mantarları da ekleyip dört dakika daha pişirin. Haşlanmış makarnayı da bu karışımın içine ekleyip harmanlayın. Haşlanmış mısırları da ilave ederek karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA