Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Semizotunu yıkayın ve irice doğrayın. Küp doğranmış soğanı ve sarımsağı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine semizotunu ekleyin. Birkaç dakika sonra, kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi katın. Beş dakika sote edin. Üzerine pirinç, limon tuzu, su ve tuz ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER

2 semizotu
200 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş kıyılmış sarımsak
5 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı pirinç
2 küçük parça limon tuzu
1 çay bardağı su
Tuz

Tatlı börek
Havuçları doğrayıp haşlayın, suyunu döküp çatalla ezin. Üzerine toz şeker koyup karıştırarak 10 dakika pişirin. Fındığı ilave edip ocaktan alın. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç kısımlarına harçtan koyup muska şeklinde sarın, fırın tepsine dizin. Erimiş tereyağı, süt ve yı çırpıp üzerine sürün. Fırında pişirin.

MALZEMELER

1 kg. havuç
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı

Kuskus salatası
Kuskusu haşlayın. Fazla suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Süzme yoğurt, yoğurt, mayonez, kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Dilediğiniz şekildeki bir kabı streç filmle kaplayın. Kuskusu yerleştirip buzdolabında bir-iki saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Susamı sıvıyağda kavurup salatanın üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER

1 paket kuskus
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı susam
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN