Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı tavuk

Tavuk göğüslerini iyice haşlayıp didin. Yağlanmış fırın kabına alın. Doğranmış soğan ve ıspanak yapraklarını tereyağında kavurun. Baharatları katın ve tavukların üzerine yayın. Unu biraz tereyağında kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Ispanakların üzerine sosu yayın. En üste kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz, pul biber

?MUHALLEBİLİ ŞEFTALİ TATLISI
Süt, şeker, un, nişasta, pirinç unu ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. İkiye bölünmüş şeftalileri, üzerine şekeri dökerek pişirin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine şeftalileri koyun. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyin.

MALZEMELER

1 lt. süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 adet şeftali
6 çorba kaşığı toz şeker

?YOĞURTLU KIRMIZI BİBER
Kırmızı biberleri jülyen doğrayın, üzerine tuz serpip harmanlayın. Zeytinyağını bir tavaya koyun, biberleri tavaya ekleyerek yumuşayana kadar soteleyin. Üzerine nane ve karabiber serpip kenara alın. Yoğurda, sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER

3 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA