Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Ortada ne teknoloji ne de eğlence var

Mercedes Benz Fashion Week Istanbul'un gerçekleştiği Grand Pera her ne kadar burnumun dibinde de olsa, oraya gitmek için çok üşendim, bin bir bahane uydurdum. Ancak organizasyonu yürüten iletişimciler zihnimi okumuş olacak ki evimin önüne kadar şoförlü araç yolladılar. Her sene, moda haftasının sponsoru olan Mercedes'in son model araçları birilerini evlerinden alıp defile alanına götürüyordu; çok kıskanıyordum!
Neyse ki şeytanın bacağını kırdım ve gördüğüm en küçük araba olan Smart modeli ile Beyoğlu'na doğru yola koyuldum.

İÇLER ACISIYDI
Yaya yolundan geçiş için aldıkları izinle, yayaların arasından süzülerek defile alanına rahatlıkla ulaştık. Camdan göz ucuyla baktığımda; İstiklal Caddesi'nin giriş ve orta kısmında yer alan tramvay bölümündeki inşaat tabelaları gözüme takıldı. İstiklal'in restorasyon haline alıştığımdan mıdır bilinmez; semtin kabuk değiştirmesine üzülmem gerekirken, bünyem tepki vermedi, veremedi. Ve hop Cercle D'orient binasına girdim hızlı bir manevrayla.
AVM'nin yürüyen merdivenleri ile iki kat yukarı çıkıp katılacağımız defilenin giriş kartlarını aldık, daha sonra tekrar aşağı indik. İşin bu dolambaçlı kısmı beni biraz yordu; etraftaki pop up mağazalar da bana eski Beyoğlu pasajındaki toptancı dükkanlarını anımsattı. Eğlenceli, deneyim sunan, teknolojik kökenli hiçbir fikre rastlamadım. Neyse, benim gittiğim sırada Özlem Süer defilesi vardı, girip görelim dedim. Nerede o Zorlu PSM'nin ihtişamı, ışıklandırması, teknolojik alt yapısı! Hele bir de ön sırada oturup, ön sıra gediklisi hiçbir ünlüyü görememek içler acısıydı. Oda oda bölünen defile alanında, podyumda yürüyen modelleri de önünüze gelene kadar görmeniz neredeyse imkansız.
Öyle ki; defilenin baş modeli Tülin Şahin'i bile önüme gelene kadar tanıyamadım.
Tülin Şahin'in o ünlü catwalk'unu izleyemedim bile... Neyse 'Elimizdeki imkanlar bu, çok söylenme' deyip kendimi çimdikledim. Ne de olsa Zorlu ile tarihler uyuşmamış, Sonar Festivali ile de çakışınca, organizasyon buraya kaymış; yapacak bir şey yok.
Dönelim defileye...
Özlem Süer koleksiyonunu büyük bir özenle hazırlamış ama ben en çok onun fit haline, zayıflığına takıldım.
Defilenin sonunda öyle bir özgüvenle karşımıza çıktı ki; 'Vay be, kilo insanı en iyi hissettiren şeymiş meğer' deyip defile alanını terk ettim.


Mercedes Benz Fashion Week Istanbul kapsamında yapılan Özlem Süer defilesinin baş modeli Tülin Şahin'di.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA