Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Lady Diana nerede?

Son birkaç gündür, Londra Olimpiyatları'nın açılış törenini konuşuyoruz.
Kimilerine göre şimdiye kadar yapılanların en iyisiydi. Ben de aynı fikirdeyim.
Pekin, 2008 yılında çıtayı bir hayli yükseltmişti.
Sırf teknoloji ve insan öğesi kullanarak, bu yapılanın üstüne çıkmak pek mümkün olmadığından; İngilizler de akıllı davranıp son 50 yıldır domine ettikleri müzik ve sinema gibi kültürel başlıklar üzerine kurguladılar töreni.
Yine de bu görsel şölenin tek bir eksiği vardı...

İNGİLİZLER HÂLÂ AŞIK
Bildiğiniz gibi olimpiyat meşalesi İngiltere'nin dört bir köşesinde taşındı. Meşale her gittiği yerde coşkuyla karşılandı ama zirve 2 Temmuz günü yaşandı.
O gün meşale, 15 yıl önce hayatını kaybetmiş olmasına rağmen hâlâ İngilizler'in gönlünde ayrı bir yere sahip olan Lady Diana'nın çocukluğunu yaşadığı evin önünden geçirildi. Etrafta toplanan binlerce kişinin alkışlarına, İngilizler'in gözyaşları karışmıştı...
Dönelim cuma günkü o muhteşem açılış törenine... Dany Boyle, İngiltere'yi İngiltere yapan ne varsa dahil etmişti şovuna. Shakespeare oradaydı, Queen oradaydı, Paul McCartney oradaydı, hatta The Chemical Brothers bile oradaydı...
Ama Lady Diana ile ilgili tek bir gönderme yoktu; ne bir simge, ne de bir fotoğraf.
Normal şartlarda halkının bu kadar sevdiği, ülke kültürünün önemli parçalarından biri olarak gördüğü bir simanın, böyle bir gecede anılmış olması gerekiyordu.
Çünkü hâlâ İngiltere dendi mi, akla Lady Diana gelir...
Dany Boyle'ın aklındaki koreografide Lady Diana'ya yer verilmişti de sonradan bir müdahaleyle mi çıkarıldı?
Uluorta dillendirilmese bile, İngiltere'de tartışılan konu bu.
Kraliçe'nin bizzat müdahale edip Lady Diana ile ilgili bir şey görmek istemediğini belirttiğini söyleyenler bile var. İşin iç yüzünü bilemiyoruz ama açılış törenine 'James Bond' ile beraber geliyormuş, hatta helikopterden beraber atlıyormuş gibi canlandırılan bir Kraliçe'nin, gecenin 'star'lığını başkasına bırakmama ihtimali çok yüksek görünüyor.
Hele bu isim son ilişkisini hiç tasvip etmediği Lady Diana ise...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA