Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu limonata içilir!

Hem de lıkır lıkır... Beyonce yeni albümü 'Lemonade'i (Limonata) ve albümün baştan sona videosunu saldı, o günden beri hâlâ kendimde değilim sevgili okurlar. Sabah uyanıyorum 'Lemonade', arabada 'Lemonade', evde 'Lemonade'... Yazının başından söyleyeyim; konu Beyonce'ye gelince kendimi tutamıyorum. Adeta kendinden geçmiş bir Murat Boz, bir Hadise hayranına dönüyorum. 'Beyonceforever', 'AyşeKnowles', 'Beyonceherşeyim', 'Don't worry, be yonce' falan...
Bence pop dünyasındaki herkes çekilsin ve Beyonce'nin önünde saygıyla eğilsin. Müzikse müzik, görselse görsel, şovsa şov, yolsa yol, lafsa laf, modaysa moda, yenilikse yenilik... Müzik dünyası namına son yılların en büyük, en sağlam, en sıkı yıldızı yüzde 100 Beyonce'dir. Ve bu konu benim açımdan tartışmaya açık değildir.
Albümleri rekor üzerine rekor kıran müthiş kadın Adele bile Beyonce'ye olan hayranlığını gizleyemiyor, 'Lemonade'i dinledikten sonra kendine gelemediğini, bu olağanüstü performans karşısında söyleyecek söz bulamadığını, hayatında çocuğundan sonra en büyük aşkının Beyonce olduğunu söylüyor. Benim çocuğum yok ve en büyük aşkım Beyonce.
Çünkü dur durak bilmiyor. Sahip olduklarının üzerine yatmıyor, sınırlarını zorlamaktan çekinmiyor ve her defasında daha da genişletiyor. R&B, pop, caz, funk, dans, elektronik, soul, hiphop, blues, country, rock; her müziğin içinden geçiyor. Hepsinin kolundan tutup kendi tarzına katıyor. Ve sadece kalçalarını sallamakla, moda dünyasını yönetmekle, saçlarını savurmakla kalmıyor; güçlü kadını aslanlar gibi temsil ediyor. Bütün bu erkek egemen düzene inat kendine inanmanın, kendin olmanın, hayallerini kovalamanın ve hak edene 'Hayır, dur, çık hayatımdan' demenin kitabını yazıyor. Giderli bir tavır değil onunkisi, değerli bir tavır. 'Hayat sana limon verirse, limonata yap' diyen bir tavır, ki ben bunun hastasıyım. Madonna kendi parodisine dönmüşken, Rihanna parti kızı haline sımsıkı sarılmışken; Beyonce'nin müziği, sözü ve sesi el üstünde tutulması gereken bir armağandır. Demem o ki, Beyonce'nin en üst noktasına ulaştığı 'Lemonade' deneyimini kaçırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA