Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

‘Ben-Hur’ 2016 felaketi yakında sinemalarda!

Valla ben demiyorum, filmi izleyen bütün eleştirmenler aynı şeyi yazıyor: 'Ben-Hur' 2016, bir felaket!'
Oysa ki 1959'da yönetmen William Wyler'ın, Lewis Wallace'ın romanından uyarladığı, Charlton Heston ve Jack Hawkins'in başrollerini paylaştığı, Hristiyanlığın hikayesini anlatan 'Ben-Hur'; 11 Akademi Ödülü ile sinema dünyasının efsanevi filmlerinden biridir.
Hatta 2004 yılında ABD Ulusal Film Arşivi'ne alınmasına karar verilmiştir. Öyle kocamandır, öyle yıldızdır, öyle unutulmazdır, tam bir baş yapıttır yani...
'Ben-Hur' 2016 versiyonu; 9 Eylül'de Kazak yönetmen Timur Bekmambetov imzasıyla karşımıza çıkacak. Bir sürpriz olarak, oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer de var. Gelin görün ki, geçtiğimiz hafta ABD ve Kanada sinemalarında yerini alır almaz, gişede kafayı duvara çarptı Ben-Hur! Prodüksiyon masrafı 100 milyon doları geçen film, vizyondaki ilk haftasında toplam 11 milyon dolar kazandı. Bu da; tam bir skandal, bir şok, bir iflas demek. (miş öyle yazıyor, kızıyor eleştirmenler) Film, 'Sinema tarihinin en kötü kararı bu' diye dalga konusu oluyor şimdi. Bakalım Haluk Bilginer, Türkiye'de 'Ben-Hur'u kurtarabilecek mi? Merakla bekliyorum.
Bir de şunu merak ediyorum; Hollywood konuya mı sıkıştı acaba? Efsaneyi efsane olarak tahtında bırakamazlar mıydı? En iyinin iyisi olur mu hiç...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA