Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

2016 yılının moda ve trendleri

Bugün geride bıraktığımız 2016’nın moda ve trend anlamında kısa bir özetini yapacağım. Neleri takip ettik, neye şaşırdık, neleri merak edip neye alkış tuttuk?.. Bunları maddelerken binlerce takipçimden de yardım aldım. İşte size, geçen koskoca bir yılın ‘en’leri...

YILIN MARKASI: Gucci'nin krallığı devam etti ve edecek gibi de görünüyor. Sadece kıyafette değil, ayakkabısından çantasına kadar modanın her alanında müthiş bir Gucci patlaması yaşandı.

YILIN TRENDİ: Kadifeler başı çekti. İnce askılı elbiselerin içine tişörtlerin giyildiği bir yıl oldu. Yatak modasından çıkma pijamalardan vazgeçemedik. Maalesef kürk yakalı mont, palto ve yelek akımı devam etti. Stuart Weitman'ın diz üstü gri renkli çizmelerinden giymeni ayıpladık. Pulları, payetleri, simleri çok sevdik. Açık ayakkabıları soket çoraplarla giyecek kadar delirdik. Yaz aylarında omuzlarımızı mümkün olan her şekilde açtık.

YILIN EN ŞIKI: Yasemin Özilhan oldu. Sokak modasında gösterdiği performans çok beğenildi. Lüks marka giymemesi, yaşına ve fiziğine uygun seçimler yapması çok beğenildi.

YILIN EN BİZDEN GELİN VE DAMADI: Megastarımız Tarkan ile, Türk örf ve adetlerine yakışır bir şekilde evlendiği eşi Pınar Dilek. Bu çifti sevdik, bağrımıza bastık.

YILIN MAGAZİN DEFİLESİ: Raşit Bağzıbağlı'nın magazinel defilesi. Defiledeki baş mankenlerden Demet Şener'in boşanma haberleri nedeniyle defileden çok Şener'in 'artık özgür bir kadınım' dansı konuşuldu, koleksiyon arka planda kaldı.

YILIN EN RÜKÜŞ ÇİFTİ: Sanırım bu konuda kimse, Caner Erkin ve Şükran Ovalı'nın eline su dökemez. Üstelik iyi görünmek için baya baya uğraş verdikleri de ortada. Şimdilik görünen, bu kadar uğraşın işe yaramadığı.

YILIN RÜKÜŞÜ: Demet Akalın'ın bu konudaki istikrarı devam etti. Bu sene farklı olarak, en lüks markaların en hit parçalarını giymeye başladı. Ama Demet bu sene yalnız değildi. Yanına Aslı Enver'i de aldı.

YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN İSMİ: Bu yıl Aslışah Alkoçlar ile tanıştık. Ablası Neslişah Alkoçlar evlendi, mutlu evliliğini bir de bebekle taçlandırdı. Şimdi sırada kardeşi Aslışah var. Bu yıl güzelliği ve şıklığıyla gençlerin en çok takip ettiği isimlerin arasına girdi.

EN ŞOK KARAR: Bir popodan imparatorluk yaratan Kardashian Ailesi'nin demirbaşı Kim Kardashian'ın Paris'te silahlı soyguncularca gasp edilmesi sonrası Kim'den mahrum kalmamız oldu. En son 2 Ekim'de sosyal medyada paylaşım yapan Kim, hâlâ gizlenmeyi tercih ediyor.

EN ŞOK REST: Justin Bieber'ın hayranlarına kızıp 78 milyon takipçili sosyal medya hesabını bir anda kapatması.

YILIN BİRBİRİNE EN YAKIŞAN GELİN VE DAMADI: Sinem Kobal ile Kenan İmirzalioğlu oldu. Aynı meslekten iki yıldız ismin dünyaevine girmesi herkesi mutlu etti.

YILIN EN BAHTSIZI: Yılın en mahsun, en istenmeyen, en anında terkedileni; zavallı YSL ceket oldu. Üstelik kalp formlu olması da bir işe yaramadı. 40 bin TL'lik etikete sahip ceket, yaptığım haber sonrası Sibel Can tarafından işporta muammelesine maruz bırakılıp anında alındığı yere iade edildi.

YILIN GELİNİ: Düğün pastasının başında seksi dansıyla herkesi şaşırtan Neslihan Atagül. Böylelikle düğünlerde çılgınlaşan, kendinden geçen gelinler trendi başladı.

YILIN TEK AKILLISI: Tülin Şahin'in ekranlardan yanda gördüğünüz iki kare için "Bunlar aynı fotoğraflar değil, biri 5-10 adım önden çekildi" demesi. Yani demek istiyor ki, benim haberimde iddia ettiğim gibi ortada bir fotoşop yok. Halbuki 'Ben bir mankenim ve her an kusursuz görünmek işimin bir parçası. Fotoşop yaptım ve yapacağım da' dese kim ne diyebilir ki ?

YILIN EN ASİL GELİNİ: Çok vardı ama benim için başı Pia Hakko çekti. Gerek gelinliğinin zarifliği, gerekse atmosferin uyumuyla yılın en şık gelini olmayı başardı.

YILIN İKİLİSİ: Bu yıl Kendall Jenner'ı biraz ihmal ettik ve tacı Gigi ve Bella Hadid kardeşlere verdik. Tüm moda haftalarının en gözde ikilisi oldular.

YILIN EN COOL ÇİFTİ: Barış Arduç'un, hayranlarının yoğun eleştirisine karşın sevgilisi Gupse Özay'a bağlılığı, sevgisi ve saygısı hayranlık uyandırıyor. Duruşları tarzları ve sevgileriyle onlar benim en cool çiftim.

YILIN EN COOL KADINI: Başak Dizer Tatlıtuğ. Memleketin en ünlü ve beğenilen starıyla evlenmesine rağmen hâlâ işine, çizgisini hiç değiştirmeden devam etmesi onu yılın en cool kadını statüsüne çıkardı.

YILIN KOPYASI: Akla ilk gelen Koton ve Mavi'nin jeanleri oluyor. Birinde Serenay Sarıkaya, diğerinde ise Fahriye Evcen vardı. İlk poz Serenay'dan, kopyası Fahriye'den.

EN ŞIK YABANCI DÜĞÜN: Tartışmasız favori isimlerim Giovanna Battaglia ve Helena Bordon. Her ikisi de, adeta bir moda dergisinin özel çekimi havasındaki düğünleri ve gelinlikleriyle herkesi kendilerine hayran bıraktı.

YILIN USANDIRAN TRENDİ: Hiç kuşkusuz kanguru kürklü Gucci terlikler. Tüm dünyada trend olmaya devam eden bu terlikleri yurdum insanı giydiğinde ayıpladık eleştirdik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA