Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Sen de Michele!

Gucci'nin hafta içinde gerçekleşen Resort 2018 defilesi sonrası moda dünyasında büyük bir şok yaşandı. Çünkü koleksiyonun en dikkat çeken parçalarından olan logolu vizon ceket, 1989 yılında Dapper Dan'in Diane Dixon'a özel tasarladığı ceketin, logo hariç birebir aynısı.
Dapper Dan, 1982'den 1992'ye kadar Harlem'deki mağazasından hip hop yıldızlarına hazırladığı özel tasarımlarıyla, zamanın efsane isimlerinden biriydi. O yılları yaşamış olanların da, moda tarihini iyi bilenlerin de asla gözünden kaçmayacak bir isim ve tasarımdan bahsediyoruz.
Tabii Gucci defilesinin ardından marka, ağır eleştiri bombardımanına tutuldu. Baskılar o kadar arttı ki, Gucci bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, Dapper Dan'i yere göğe sığdıramayan marka, efsanevi modacının tasarımlarından esinlenildiğini kabul etti. Bu durum, Gucci'yi ve baş tasarımcısı Alessandro Michele'yi ne kadar etkiler, zaman gösterecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA