Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni Asteriks filmi bayramlık eğlence

Dile kolay, yarım asrı aşkın bir süredir 'Asteriks' hayatımızın içinde. Ünlü çizgi romanın albüm ve kitapları bugüne dek 350 milyon adetten fazla satmış, 100'ü aşkın dile çevrilmiş... Çizeri Albert Uderzo, 52 yıllık inanılmaz 'Asteriks' kariyerine geçtiğimiz yıl noktayı koyup emekliliğe ayrıldı ama efsane yayın hayatına devam ediyor.
İlk kez 1967 yılında 'Galyalı Asteriks' adlı animasyonu çekilen bu unutulmaz çizgi roman serisinin sinema serüveni tam gaz devam ediyor.
Bugün, serinin son filmi 'Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde' sinemalarımızda 3D teknolojisiyle görücüye çıktı. İlk kez bir 'Asteriks' filmi 3D teknolojisiyle çekildi. Sonuç; her fantastik yapımda olduğu gibi etkileyici.
Yeni kuşakta durum ne bilmiyorum ama bizim kuşak 'Asteriks' çizgi romanlarıyla büyüdü. 'Asteriks'in Türkiye'deki hayran kitlesi çok fazla...

KIVANÇ SEVDİRDİ
Bu ilgide, elbette büyük usta Halit Kıvanç'ın da payı büyük. Eseri dilimize kazandırırken Türkçe'yi müthiş kullandı. 'Asteriks' çizgi romanlarının en büyük özelliği IQ'su yüksek esprilere yer vermesidir. Serinin son filmi her ne kadar geniş kitlelere seslenen popüler bir yapım olsa da, yine kıvrak zeka ürünü esprileri fazlasıyla barındırıyor.
Gelelim filmin konusuna...
Bu kez macera Britanya'da geçiyor. Roma imparatoru Sezar, görkemli donanmasıyla Britanya'yı işgal ediyor. Britanyalılar'ın kraliçesi 'Kordelia' da; en sadık komutanı 'Antikloraks'ı, 'Sezar'ın korkulu rüyası Galyalılar'dan yardım alması için yola çıkarıyor. 'Asteriks' ve 'Oburiks' daha fazla Romalı askeri dövecekleri için seve seve yardıma koşuyorlar. Ancak yanlarına Galya köyünün şefinin tembel kuzeni 'Kuduriks'i de almak zorunda kalıyorlar.

GÖNDERMELER VAR
Ekip yol boyunca maceradan maceraya koşarken, izleyicilere de bu eğlenceli macerayı keyifle izlemek kalıyor. Ekip, Britanya'ya vardığında ise kültür çatışmasının yarattığı komedi devreye giriyor. Filmde İngiliz kültürü bol bol ti'ye alınıyor. Özellikle de aristokrat İngilizler'in kibar tavırları...
Tam bir İngiliz hanımefendisi olan 'Bayan Macintosh'un bir Norman istilacısı olan 'Aklıtuhaf'ı İngiliz beyefendisi yapma süreci komedinin doruğa ulaştığı anlardı. Bir ara 'Oburiks' ile 'Macintosh'un arasında da bir yakınlaşma oluyor. 'Oburiks'in aşkla ilk temasları da fazlasıyla komikti.
Filmde; 'Yıldız Savaşları', 'Otomatik Portakal' ve '300 Spartalı' filmlerine yapılan zekice göndermeler de eğlenceliydi.
Laurent Tirard'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosu da zengin; Gerard Depardieu, Edouard Baer, Guillaume Gallienne, Catherine Deneuve gibi başarılı oyuncular rol alıyor. Filmin Türkçe dublajında ise Bay J, Geveze ve Sezai Aydın görev almış.
'Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde' tam bayramlık eğlence. Çocuklarınızla birlikte bu filmi zevkle izleyebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA