Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mesele sadece 20 cent değil

Brezilya'daki isyan, 20 cent'lik otobüs zammını protesto eden küçük bir grupla başladı; şimdi 1 milyon insan sokaklarda. Pele protestolar için "20 cent için sokaklara çıkmaya gerek yok" dedi. Pele'ye ayarın kralı ise, ebedi rakibi Maradona'dan geldi; elinde tuttuğu kağıtta şu yazıyordu: "Pele, sadece 20 cent için değil." İşte Maradona olmak böyle bir şey!

FUTBOLUN CHE'Sİ
Pele için ise fazla söze gerek yok; o hep sistemin, kapitalizmin adamı oldu. Kendi vatandaşlarını bile Maradona kadar anlayamamış; yazık!
Şimdilerde Ronaldo ve Messi'nin Maradona'dan iyi olup olmadığı tartışılıyor. Bu iki futbol sihirbazının Maradona'yı geçmesi için; hiç iddiası olmayan bir milli takımı tek başlarına dünya şampiyonu yapmaları, sonra da Napoli gibi ligin dibinde sürünen bir takıma yine tek başlarına lig ve Avrupa kupası kazandırmaları da yetmeyecek!
Maradona'yı geçmek için daha fazlasına ihtiyaçları var.
Maradona aynı zamanda; yeşil sahaların Che Guevara'sı ve Fidel Castro'su olmak, her zaman ezilenin yanında yer almak demektir.
Öyle göstermelik bağışlarda bulunmaktan, yardım organizasyonlarına katılmaktan bahsetmiyorum; daha fazlası lazım. Damardan devrimci, asi bir ruha sahip olmak gerekiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA