Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bodrum'u boşver, halk plajlarından haber ver!

Bodrum ve Çeşme'de ünlülerin uğrak yeri olan beach'lere giriş ücretleri el yakıyormuş.
Çeşme'de giriş ücreti alınıyormuş, Bodrum'da ise 'harcama zorunluluğu' varmış. Fiyatlar 40 TL'den 150 TL'ye kadar çıkıyormuş.
Bodrum'da giriş ücreti olmasa da, rezervasyon şartmış!
Yaz sezonunun olmazsa olmaz magazin haberidir mekanlardaki fiyatlar!
Bu haberlere genelde okur kitlesi kızar ama bir de kızmayanlar, merak edenler, ödemeye gönüllü olanlar var.
Beach sahipleri; bazı zenginlerin kendilerini farklı hissetmeye ve hava atmaya gönüllü olduklarını bildikleri için fahiş fiyat politikalarını gönül rahatlığıyla açıklıyorlar.

MEKANLAR İÇİN BİR FIRSAT
Bu haberler, mekan sahipleri için bulunmaz bir tanıtım fırsatı aslında. Örneğin geçen yıl Türkbükü'nde bir lahmacun+ayranı 64 liraya satan mekan, günlerce konuşulmuştu. Anlı şanlı köşe yazarları, polemiğe tutuşmuştu. Ve o mekan asrın reklamını yapmıştı.
Zenginin parası züğürdün çenesini yorar. Asıl tartışılması gereken ise şu: Üç tarafı denizlerle çevrili yurdumda halkımızın bedavaya denize gireceği kıyılar yeterli mi?
İstanbul'
da hemen aklınıza gelen kaç halk plajı var? Florya, Caddebostan, Yeşilköy, Şile, Beykoz, Kilyos, Adalar... Halk plajları az ve küçük. Florya Menekşe Plajı 620 metre, Caddebostan sahili 950 metre, Yeşilköy Çiroz Halk Plajı ise 660 metre...
Peki otellerin, özel mülkiyet sahiplerinin, kamu kuruluşlarının, askeriyenin, belediyenin, özel işletmelerin bulunduğu sahillerin uzunluğu ne kadar?
İstanbul'
da halkın yararlanamadığı kıyı uzunluğunu biliyor muyuz? Kesin bir araştırma yok ama hepimiz biliyoruz ki, halka açık alanlardan kat kat daha fazla!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA