Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Haddini bil şişman!'

"Herkes haddini bilecek çocuk! Tamam mı şişman?", "Entelektüel züppeliğinden vazgeç", "Profesör olmuşsun ama... Devamını sen anladın.", "Kimsenin tanıdığı, iplediği yok."
Bu ifadeler Müjdat Gezen'e ait. Gezen, Halk TV'deki programında İlber Ortaylı'ya bol bol hakaret etti.
Gezen'in Ortaylı'ya hakaret etmesinin nedeni ise; ünlü tarih profesörünün Uğur Dündar için sarf ettiği daha vahim hakaretlerdi.
Ortaylı katıldığı bir toplantıda, Dündar'ın Dolmabahçe Sarayı'nın deposunda çürümeye bırakılan eserleri haber yapması hatırlatılınca şöyle konuşmuş: "Yok bakımsızlıktan telef oluyormuş... 'Kaşıkçı Elması değişti' diye yazan birinin ben neyine güveneyim? Deli mi ne! Kusura bakmasın ama aptalın biri o, salak bir herif yani... Bunu söyledim şimdi ayıp oldu. Onun küçük çocukları var, şimdi 'Topkapı'nın müdürü senin babana aptal dedi' diye okulda söylerler, lafımı geri alıyorum. Bizde de (Topkapı Sarayı için söylüyor) kırık porselenler var. Duvar yıkılınca molozların altında kaldı porselenler. Kırık porselenler her yerde var."

ORTAYLI'NIN HATASI
Vallahi bu tartışmada suçlanmayacak tek kişi Uğur Dündar. Dündar'ın Dolmabahçe haberi önemliydi; depolarda çürüyen tarihi eserleri gündeme getirmişti.
Ortaylı, Dündar'a teşekkür edeceği yerde, neden sinirlenmiş anlamak mümkün değil. Gerçi yaptığı hakaretin farkına varıyor ama çok geç. O konuşmanın videosu Youtube'da artık.
Evet, Ortaylı'yı seviyoruz, önemli tarihçilerimizden biri. Kendisi 'Cahiller!' çıkışından sonra daha da sempatik oldu. Ancak daha önce de yazdım; Ortaylı'nın Topkapı Müzesi'ne müdür olması hataydı. Ortaylı'nın döneminde güvenlik elemanı Ali Gezer'in, sarayın bahçesinde Hint keneviri yetiştirdiği ortaya çıkmıştı. Daha da vahimi, müdür Yusuf Benli'nin 3. Selim'in tahtını lojmanına taşıtmaya kalkmasının ve Mecidiye Köşkü'ndeki tarihi eserlerin üzerinde kahvaltı ettiğinin ortaya çıkmasıydı. Ortaylı, müzede olup bitenlerden habersiz bir müdürdü. Keşke Ortaylı'yı müdür yapmasalardı; yöneticilik, bazı meziyetlere sahip olmayı gerektirir.
Gelelim Gezen'in hakaretlerine... Gezen, Dündar'ın avukatlığına soyunmuş ama çok seviyesizce laflara imza atmış.
Bir komedyen böyle mi konuşur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA