Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nurgül'ün yalanladığı haber

"Nurgül Yeşilçay bundan böyle rol aldığı sinema ve dizi filmlerde yönetmene 'Bir sahneyi en fazla iki kez çekerim' şartı koydu. Yeşilçay 'Hiçbir sahne 10 kez tekrarlanmaz.
Yönetmenin 'Çok güzel, tekrar çekelim' lafını sevmiyorum.
Bunu da söylüyorum' dedi."
Bu enteresan haber 'Yönetmene iki kez şartı' başlığıyla Posta gazetesinde yer aldı. Çok 'tık' aldıracak bu açıklamanın kokusunu alan internet siteleri hemen bu haberi kopyalayıp kendi sayfalarına yapıştırdılar.
Tam yazı konusu olacak bir açıklamaydı ama bir yandan da Atıf Yılmaz'dan Fatih Akın'a birçok usta yönetmenle çalışmış ödüllü bir oyuncu nasıl böyle aptalca bir açıklamada bulunur diye şüphe ediyordum. Haberde imza da olmayınca şüphem arttı. İnternette biraz araştırınca, Yeşilçay'ın haberi yalanladığını öğrendim. Ünlü oyuncu Instagram'a haberin görüntüsünü koyup altına da şunu yazmış: "Bugün yönetmenim Cevdet'le en çok buna güldük. Yalan haberin bu kadarı; aşk olsun :)"
Zararsız bir aspragas gibi görünüyor ama sinema sektöründe oyuncunun karizmasını çizer bu haber. Peki, internet sitelerinde ışık hızıyla yayılan bu haberi okuyan milyonlarca insandan kaçı, Yeşilçay'ın Instagram'a yazdıklarını gördü? Şimdi çoğu 'Yeşilçay saçmalamış' diye düşünüyor.

MAGAZİN DEĞİŞTİ
Bu, Posta gazetesinin kaçıncı asılsız haberi? Madem Posta'nın magazincileri, içeride iki sayfayı doldurup birinci sayfaya magazin haberi bulmakta zorlanıyorlar, magazin sayfalarını azaltsınlar bari. Sürekli asparagas üretmek de zordur, büyük hayal gücü gerektirir.
Şimdi 'Sadece Posta'nın haberleri mi yalanlanıyor?' diyeceksiniz. Elbette hayır, arada mutlaka her gazetenin yalanlanan magazin haberi oluyor. Ama emin olun yalanlanma oranı spordan, siyasetten fazla değildir. Ne yazık ki, magazinciler medyanın günah keçisi, adları çıkmış bir kere!
Halbuki artık eskisi kadar yalan magazin haberi çıkmıyor. Günümüz magazincileri, eskinin Televole magazin anlayışından çok çekti, mesleğe itibar kazandırmak için çok uğraştı. Klişe bir tabir olacak; artık seviyeli magazincilik yapılıyor, edebiyattan siyasete magazinin yelpazesi çok genişledi.
Dünya starları, Oscar'lı oyuncular magazin eklerine röportajlar veriyor.
Arada mutlaka hata olur, önemli olan bunu adet edinmemek. Bugün zararsız bir asparagas, yarın yuva yıkan haber de olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA