Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeniden yapılanma palavrası

Futbolumuzdaki en büyük palavralardan biri de; 'yeniden yapılanma' projeleridir. Ne zaman başarısız olunsa 'yeniden yapılanma', 'gençleştirme' yoluna gidilir.
Ersun Yanal, Guus Hiddink ve Abdullah Avcı dönemlerinde de yeniden yapılandık. Şimdi de Fatih Terim'in 'yeniden yapılanma' projesini başlatacağı söyleniyor.
Yabancı sınırlamasının kalkacağı, altyapı yatırımlarının olacağı, Türkiye'de futbolcu taramasının yapılacağı söyleniyor.
Çok merak ediyorum; bu altyapı yatırımı nereye yapılıyor, Futbol Federasyonu kömür madeni falan mı açıyor? Altyapı yatırımından sadece tesisleşmek anlaşılıyorsa; o da yanlış. Boş statlar futbolcu yetiştirmiyor!

HAVLU ATMAYALIM
Adını koyalım; Türkiye'de altyapıya yatırım da, yeniden yapılanma da hep lafta kalır. Adam gibi bir yeniden yapılanma yapılacaksa eyvallah. Yok, eğer mevcut başarısızlığın üstünün kapanması için yeniden yapılanma yapılacaksa; yapılanmayalım arkadaş!
Ayrıca niye iki yenilgi yüzünden havlu atıyoruz? Son eleme maçlarında İspanya ve Almanya da yenildi. Hollanda bile sefilleri oynuyor, bizle birlikte üçüncülük mücadelesi veriyor. Gençleşmeyi süreç içerisinde yapmak mümkün, niye üçüncünün bile EURO 2016'ya gitme şansı varken üç maçta havlu atıyoruz?
Hadi 2018 Dünya Kupası için EURO 2016'yı feda ettik, takımı tamamen gençleştirdik diyelim. 2018 Dünya Kupası elemelerinde kazık bir gruba düşersek ne olacak? O zaman da EURO 2020 için mi yeniden yapılanacağız?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA