Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

En iyi 100 Türk Filmi

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) 96 üyesinin katıldığı, 100'üncü yılında Türk sinemasının 'En iyi 100 Filmi'ni belirlemek için yapılan oylama sona erdi. Her üye, 20'den 1'e kadar puanlar vererek 20 filmden oluşan bir 'en iyiler listesi' hazırladı. Yakında bu oylamanın sonucu açıklanacak.
Meslektaşlarımın; yıl yıl, yönetmen yönetmen listeler yapıp sonra bu listelerden eleye eleye en iyi 20 filmi seçmek için epeyce kafa patlattıklarını söyleyebilirim.
Bu alanda geniş çaplı bir oylama, geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından internet üzerinden yapılmıştı.
Halkın da katılımıyla 367 bin 620 oy kullanılarak 'En İyi 100 Türk Filmi' seçilmişti. Kültür Bakanlığı'nın yaptığı iyi niyetli bir çalışmaydı ama ilk 100'e girmeyi hak etmeyecek bazı kalitesiz filmlerin listeye girdiğini düşünüyorum.
Özetle SİYAD'ın açıklayacağı 'En İyi 100 Türk Filmi' listesinin bugüne kadar yapılacak en hakkaniyetli seçim olacağına inanıyorum.
Bu da benim listem:
1. Muhsin Bey
2. Yol
3. Anayurt Oteli
4. Sevmek Zamanı
5. Umut,
6. Uzak
7. Gurbet Kuşları
8. Susuz Yaz
9. Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
10. Hababam Sınıfı
11. Diyet
12. Züğürt Ağa
13. Gemide
14. Kader
15. Tabutta Rövaşata
16. Teyzem
17. Masumiyet
18. Uçurtmayı Vurmasınlar
19. Bir Zamanlar Anadolu'da
20. Kapıcılar Kralı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA