Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Düğün Dernek 2' rekor kırabilir

'Düğün Dernek 2: Sünnet', ilk üç güde 1 milyon 380 bin 122 kişi tarafından izlenerek, boxoffice listesine müthiş bir giriş yaptı. Tabii bu gişe patlamasında bin 300 salonda birden gösterime girmesinin de payı var. Gişe canavarı yerli komediler, kendi çaplarında birer tekel aslında ama alan razı veren razı. Salon bulamayan sanat filmleri hariç; izleyici, yapımcı, sinema salonu sahibi yani herkes memnun bu tablodan. Elbette bu başarıyı sadece salon sayısına bağlayamayız. İzleyici, Ahmet Kural-Murat Cemcir ikilisine bayılıyor. 'Düğün Dernek 2: Sünnet' bu hızla devam ederse, tüm zamanların en çok izlenen yerli filmi 'Recep İvedik 4'ün 7 milyon 369 bin 98 kişilik izleyici rekorunu kırabilir. Ama 'Recep İvedik 4'; ilk üç günde 1 milyon 641 bin 474 seyirci toplayarak daha iyi bir giriş yapmıştı. İlk üç günler hesaba katılırsa, aradaki fark az. İlk 'Düğün Dernek' filmi, 6 milyon 980 bin 70 seyirci ile tüm zamanların en çok izelenen ikinci yerli filmi. 'Düğün Dernek', ilk üç günde 572 bin 838 izleyiciyle açılışı yapmıştı. Şimdi bu sayı 1 milyon 380 bin 122'ye çıktı. Özetle, yeni bir rekor gelebilir.
İlk 'Düğün Dernek', 68 milyon 917 bin 965 lira hasılat elde etti. İkinci 'Düğün Dernek' ise daha ilk üç günde 16 milyon 795 bin 440 lira hasılat yaptı. Elbette bu paranın tamamı BKM'ye gitmiyor; salon sahipleri, dağıtımcı, oyuncu ve teknik ekibin de payları var. Ama yine de bu hasılatlar müthiş! BKM, Türk sinema sektörünün belki de en büyük itici gücü; yılda sekiz-dokuz film vizyona sokuyorlar. BKM'nin patronları bu kadar çok gelir elde ettikten sonra kendilerini hayır işlerine de adarlar artık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA