Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşte Batı medeniyeti!

Danimarka'nın Adalet ve Göçmen Bakanı Sören Pind, ülkesine giden sığınmacıların ziynet eşyasına el konulması gerektiğini savunup "Böylece elde edilecek gelir, mültecilerin masraflarını karşılamak için kullanılabilir" diye bir öneride bulunmuştu. Bu öneriyi duyduğumda 'Yok artık, bu bir şaka olmalı' demiştim. Meğer Danimarka Meclisi'nin çoğunluğu, Pind ile aynı kafadanmış; bu ırkçı öneri kanunlaştırılmış.
Yeni yasaya göre; göçmenlerin nişan yüzüğü, saat ve cep telefonuna el sürülmeyecek ama sığınmacıların üzerinde çıkan 300 Euro'dan yüksek değerdeki ziynet eşyasına el koyulacak. World Happiness Report'un verilerine göre; son yıllarda Danimarka'nın dünyanın en mutlu ülkesi çıkmasının nedeni de böylece anlaşıldı.

GÖZLERİNİ KAPIYORLAR
Bencil olup sadece kendi halkının mutluluğunu düşünürsen, dünyada yaşanan dramlara gözünü kaparsan, yakışıklı bir polisle bir göçmen kızın oyun oynarken çekilmiş fotoğrafıyla PR yaparsan; senden mutlu bir ülke olmaz elbette!
İşte bize insan haklarını öğretmeye çalışan 'tek dişi kalmış' Batı medeniyeti bu!
Elbette Avrupa'da iyi yürekli ve dürüst insanlar var, herkesi aynı kefeye koyamayız ama bazıları Avrupa'daki yoğun ırkçılığı bilmiyor, turistik gezilerden elde ettikleri izlenimlerle bu ülkeleri demokrasinin, insan haklarının beşiği sanıyor. Oysa Avrupa'nın insan hakları duyarlılığı en küçük testte kumdan kale gibi yıkılıveriyor; bkz: son göçmen akını.

YALAN RAPOR
Oysa Orta Doğu'ya en çok silah satan Batı ülkeleri. Savaş ve çatışmalar çıksın diye krizler çıkaranlar da Batı ülkeleri. Orta Doğu'da her gün onlarca bomba patlarken, bir terör saldırısıyla savaş çıkaranlar da onlar. (Irak'ın işgaline gerekçe gösterilen kimyasal bomba tehdidiyle ilgili raporların yalan çıktığını da unutmayın!) İnsanlar ölümden kaçıp sığınacak bir yer ararken sınırlarını kapatan, bazen Ege'de göçmenlerin botlarını patlatacak kadar zalimleşen de Batı medeniyeti.
Bugün Danimarka, ülkesine gelen sığınmacıların ziynet eşyalarına el koyacak yasa çıkarıyorsa, yarın sığınmacılara boş senet imzalatan da çıkar, merak etmeyin!
Yazıklar olsun, batsın bu dünya, batsın bu medeniyet!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA