Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Heidi geliyor

İsviçre'nin Alp Dağları'nda dedesiyle yaşardı. Kırmızı yanakları, kısa saçları, kocaman gözleri vardı. Elinde hiç bitmeyen kocaman bir ekmeği vardı. Kırlarda iki kolunu yana açarak koşup durur, köpeği Joseph onun yanından hiç ayrılmazdı.
En yakın arkadaşı 'Peter'di. 'Peter' keçilerin altına yatıp keçilerin memesinden süt içerdi. Her sabah dedesinin yaptığı peyniri, ekmeği yer, sütünü içer, çok sağlıklı beslenirdi.
Ne çok sevmiştik seni be iyi kalpli, dağların kızı 'Heidi'... 'Heidi', şehirdeki zengin teyzesinin yanına gittiğinde, beyaz ekmekleri görüp şaşırmış ve dedesiyle 'Peter' için dolabında beyaz ekmekler biriktirmişti.
Yakalanıp ekmekler çöpe atıldığında 'Heidi' ile birlikte ağlamıştım.
Bizim çocukluğumuzda çizgi filmler de güzeldi.
Tek kanalımız vardı ama 'Şeker Kız', 'Vikingler', 'Heidi' gibi çocuklara hep masumiyeti, dürüstlüğü, sevgiyi öğreten çizgi filmlerimiz vardı.

ÇİZGİ FİLMLER DE DE ĞİŞTİ
Biz büyüdük ve kirlendi dünya! Şimdi onlarca çocuk kanalı var ama yeni çizgi filmler hiç de 80'lerdeki gibi masum değiller. Çoğu şiddet yüklü, çoğu çocukları müşteri olarak görüyor ve onlara oyuncak satmanın derdinde. Bazıları acayip eğlenceli ve aksiyon dolu ama onların da mesaj kaygısı yok...
Gelelim güzel habere... Alain Gsponer'ın yönettiği, Bruno Ganz, Katharina Schüttler ve Anuk Steffen'ın başrollerini paylaştığı İsviçre-Alman ortak yapımı 'Heidi' filmi, 15 Ocak'ta Türkiye'de vizyona giriyor.
Yurt dışında eleştirmenlerden olumlu not alan film, hikayeye bağlı kalan bir öyküye sahip. 'Heidi'nin yaratıcısı yazar Johanna Spyri, 1901 yılında öldüğünde yarattığı kahramanın bu kadar sevileceğini, İsviçre denince akla gelen ilk isim olacağını, 'Heidi'nin neredeyse bütün dillere çevrilip 50 milyondan fazla satacağını, çizgi filminin kült olacağını aklına getirir miydi acaba?
Bizim kuşak 'Heidi'yi çok iyi biliyor, şimdi sıra yeni kuşakta. Bu film çocuklarımızı 'Heidi' ile tanıştırmak için iyi bir fırsat. Çocuklarımızı izledikleri şiddet dolu çizgi kahramanlardan çok farklı sevgi dolu, belki de çizgi kahramanların en duygusalı 'Heidi' ile tanıştırmakta fayda var.
Yetişkinler de bu filmi izleyip çocukluklarına dönebilirler. 15 Ocak'ı merakla bekliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA