Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sömestir tatili 1 ay olsun mu?

Posta gazetesinin eğitim yazarı Yaşar Özay'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sömestir tatilini 15 günden 30 güne çıkarmayı planlıyormuş. Sömestir tatili, 31 Aralık-
1 Şubat tarihleri arasında yapılacakmış.
Bu uygulama ile yerli turistin ülke içerisinde daha çok yer değiştirmesinden kaynaklanan ekonomide canlılık ve okullar kapalı kalacağı için yakıt başta olmak üzere milyonlarca TL'lik enerji tasarrufu hedefleniyormuş. Yaz tatilinin de 15 Haziran ile 1 Eylül arasında olması öngörülüyor. Yaz tatili üç aydan iki buçuk aya düşecekmiş.
Bu değişiklikle ilgili halktan şu tarz yorumlar duyabiliriz:
'Üç ay yaz tatili zaten uzundu, iyi oldu.'
'Çocuklar bir ay tatilden sonra sömestirde öğrendiklerinin çoğunu unutacak.'
'Sınavlara hazırlık ve havaların ısınmasını bahane ederek Haziran ayında okulu asan öğrenci sayısı çoktu, bir de ara tatilin uzatılması eğitim kalitesini düşürecek.'
'Zaten kar yağışı yüzünden birçok ilde okullar tatil ediliyor, ara tatilin uzatılması mantıklı.'
'Çocukları kara kışta bir ay evde nasıl oyalayacağız?' Özetle çok tartışılacak bir değişiklik bu.
Bu arada 2016'da Kurban Bayramı tatili Eylül'ün 12'sine denk geliyor. Rus turistlerin gelmemesini bahane eden turizm sektörü, okulların yine geç açılmasını (19 Eylül'de) ister mi acaba? MEB henüz bir açıklama yapmadı; ara tatilin uzatılması henüz planlama aşamasında.
MEB, yapılacak değişikliğin tüm avantaj ve dezavantajlarını tekrar tekrar gözden geçirmeli.
Bence alınacak kararda enerji tasarrufu, turizmcilerin karından çok; eğitim kalitesi dikkate alınmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA