Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Nerede o eski diziler?’ diyorsanız, a2’ye buyrun

Ezel', 'Elveda Rumeli', 'Sıla', 'Aliye', 'Avrupa Yakası', 'Asmalı Konak' vs; bu dizilerin hepsi birer efsane.
Yayınlandıkları dönemde hepsi reyting rekorları kırdı. Bu diziler belki de ilk oldukları için, yayınlandıkları döneme göre farklı öyküler anlattıkları ve şu an yıldız olan birçok oyuncuyu ilk kez izleyiciyle tanıştırdıkları için bu kadar çok sevildiler.
Öte yandan şu an en iddialı, dev kadrolu diziler, 'Asmalı Konak'ın reyting oranlarının yarısını bile ulaşamıyor.
Elbette aradan yıllar geçti, izleme alışkanlıkları değişti, kanal sayısı arttı, tematik kanallar daha çok alternatif sundu ve doğal olarak dizilerin reytingleri düştü. Şu da bir gerçek; artık 'Avrupa Yakası', 'Ezel' gibi kaliteli işler de pek çıkmıyor. Çünkü reyting ölçümlerini belirleyen denek ailelerin yapısı da yıllar içerisinde değişti. Artık kolay izlenen, basit öyküler trend ve bu da kaliteyi düşürüyor.

KUPA MAÇLARI DA VAR
Fenomen olmuş dizilerin tekrarı eskiden sabah kuşaklarında ekrana getirilirdi ama reyting rekabeti o kadar arttı ki, sabah ve öğle kuşaklarında da artık eski diziler yayınlanmıyor. İşte bu noktada Turkuvaz Grubu'nun yeni kanalı a2 devreye girecek gibi görünüyor.
'Nerede o eski efsane diziler?' diyenler ya da büyüklerinden duydukları efsane yapımları izleyemeyenler için a2 kanalı iyi bir fırsat. 28 Kasım'da yayın hayatına başlayacak a2 kanalında atv'nin bütün eski fenomen dizilerini izleyebilirsiniz.
Örneğin ben fırsat buldukça 'Avrupa Yakası'nı izleyeceğim çünkü şu an aynı kalitede yeni bir komedi dizisi ekranda yok. Ya da çocuklar için 'Selana' gibi fantastik komedi dizileri de çekilmiyor.
Özetle a2'yi sadece bir nostalji kanalı olarak görmek hata olur; bu kanalda şu an piyasadaki dizilerden daha kaliteli yapımlar da ekrana gelecek.
Son olarak a2'de Ziraat Türkiye Kupası maçlarının da yayınlanacağını hatırlatayım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA