Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

AK Parti’yi çılgınca savunan amca

Gazete365 TV'nin YouTube kanalında yayınlanan 'AK Parti'yi çılgınca savunan amca' videosu sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. Ama herkes videonun sosyal medyadaki 1.28 saniyelik kısa hali üzerinden konuşuyor; amcanın CHP'li olduğu tahmin edilen kadını tehdit etmesini eleştiriyor ve röportaja 'kurtaj' demesiyle dalga geçiyor.
Elbette tehdidi hoş göremeyiz ama videonun tamamını izlediğinizde her seçimde AK Parti'ye oy verenlerin düşüncelerini, motivasyonlarını daha iyi anlıyorsunuz.
En önemlisi amcanın kendisini aşağıladığı için tehdit ettiği kadının özelinde CHP'nin yaptığı yanlışları daha iyi görüyorsunuz.
Doğallığı bozulmasın diye amcanın şivesini, imla hatalarını düzeltmedim. İşte o videonun tamamında yer alan önemli bölümler:
Gazete365 TV'nin sempatikliği, sakinliği ve gülümsemesiyle sosyal medyada fenomen haline gelen muhabiri Ceren Kaya; sokakta yaşlı bir amcayı durdurup "Seçimde kime oy vereceksiniz?" diye soruyor.
Amca: "AK Parti'ye kızım." Ceren Kaya: "Peki, neden?" Amca: "Kızım çünkü çalışıyö...
Keşke Osmanlı'dan sonra bu iktidar gibi bir iktidar olaydı ülke zirvelere ulaşacaktı. Ulaşımda, suyunda, düzenlemesinde...
Keşke 70 yıl önce AK Parti olaydı Türkiye'nin başında.
Osmanlı'dan sonra bu emperyalizm uşakları takke yasağı, eşarp yasağı ile yıllardır oyaladılar milleti. Bir çivi bile çakmadılar. Bu adamlar geldi 'Laiklik elden gidiya', 'İrtica geliya'. Hani nerede? Laikliği en güzel bu iktidar uyguluyor."

MAHVETTİLER ÜLKEYİ
Bıyıklı şemsiyeli Amca:
"Demir yollarını onlar yaptı, sen ne konuşuyon?" CHP'li olduğu tahmin edilen teyze: "Sen önce dişlerini fırçala." Amca: "Ben onunla konuşuyom.
Bak vallahi 155'i ararım, seni içeri aldırırım. Kız burada kurtaj yapıyaaa. (röportaj demek istiyor).
Hain, savunma, alçaklar.
Kurtaj yapıyaa burada.
15 Temmuz alçaklarını savunuyorsunuz hâlâ. Yav kızım bak ben Göztepe'de bir ilaç yazdılar tam beş saat bekledim.
Ondan sonra 'Dayı mesai bitti, yarın gel' dedi. Bir ilaç için tam üç gün gittim geldim.
Yav bu iktidar beni ambulansla evden alıyor, sonra tekrar eve getiriyor.
Niye yapmadılar bu zamana kadar evladım? Yahu sular iki gün akıyordu, beş gün kesiliyordu. Ondan sonra da bulanık akıyordu. Çöpler yığılı öyle, kuyruklar öyle... Bizim orada çöp tam bir ay bekledi, sinek bastı evleri.
Neredeydi o zaman bu belediyeler?
Sular akmadı, ondan sonra laikliğin arkasına sığındılar.
80 yıldır mahvettiler memleketi.
Yoldan geçen başka bir adam:
"Lağım içiyorduk, lağım." Yaşlı amca: "Lağım içiyorduk be... Yani bu iktidarın 15 yıldır yaptığını kim yaptı? Neredeydiler bu zamana kadar? 'Yok laiklik elden gidiya', 'İrtica geliya.' Niye laiklik gitmedi elden, 15 senedir kimse üniversitelerde kavga etmiyor. Çünkü Batı gavuru öyle emir verdi. Ne dedi biliyor musun? Siz 'eşarp ilen, dedenin takkesiylen uğraşın, teknoloji yapmayın' dedi.
O alçak Batı teknoloji yaptı, buradakilere de boş zaman harcattı 80 yıldır. Başka da bir şey demiyom." Amca büyük resmi görmüş! CHP'nin hâlâ Nurettin Sözen döneminde yaptığı yanlışların faturasını ödediğini, yıllarca 'Laiklik elden gidiyor, şeriat geliyor' argümanıyla muhalefet yaparak vakit harcadığını anlatıyor.
Elbette amcaya tehditte bulunmak yakışmadı. Ancak bu tehdidi "Sen önce dişlerini fırçala" diyen, CHP'li olduğu tahmin edilen teyzeye öfkelendiği için yaptı. Peki, o teyzenin yaklaşımına şaşırdınız mı? CHP kafası yıllarca halkı 'Göbeğini kaşıyan adam', 'Bidon kafalılar', 'Koyun' diye aşağılamadı mı?
Elbette bu söylemler değişti ama videodaki amca gibi, yapılan aşağılamaları, hakaretleri unutmayan birçok insan var!
Bence videodaki amca birçok AK Partili vekilden daha ikna edici konuşuyor, aday gösterilse kesin kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA