Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

20’nci yüzyılın en çok dinlenen şarkısı

'Bohemian Rhapsody'yi izleyenler filmle aynı adlı bu meşhur şarkının çıkış öyküsünü biliyor. Bilmeyenler için anlatalım:
Queen grubunun efsane solisti Freddie Mercury, daha meşhur değilken 'Bohemian Rhapsody'nin küçük bir melodisini kafasında oluşturuyor. Sonra yıllar içinde şarkı kafasında yavaş yavaş filizleniyor. Önce küçük bir kağıda 'Mama, just killed a man' yazıyor, sonra 'Is this the real life? Is this just fantasy?' diye şarkı sözlerinin devamı geliyor.
Şarkının kaydı tam üç hafta sürüyor.
Freddie, içinde rock, pop ve operanın olduğu deneysel bir sound yakalamaya çalışıyor ve bu sırada grup üyelerini de ikna etmek için çok uğraşıyor.
Plak şirketinin yöneticisi, şarkının ismini anlaşılmaz ve süresini de çok uzun buluyor ama Freddie'yi ikna edemiyor. Freddie de plak şirketinden ayrılıyor. Sonra şarkı bir radyo programında yayınlanıyor ama orada bile kısa versiyonu çalıyor. İnsanlar dinledikleri müzikten büyüleniyorlar, plakçılara koşuyorlar ama piyasada 'Bohemian Rhapsody' diye bir kayıt yok. Şarkı, konserlerde, radyolarda çalına çalına meşhur oluyor.
Gelelim bugüne... Universal Music Group'un açıklamasına göre; Kasım ayında vizyona giren 'Bohemian Rhapsody' filminin de etkisiyle, 1975 yapımı şarkı ve klibi, dünya çapında 1.6 milyar kez dinlendi ve izlendi. Universal; müzik indirme platformları Spotify, Apple Music ve Deezer ile birlikte YouTube'daki dinlenmeleri de dikkate alarak 'Bohemian Rhapsody'nin 20'nci yüzyılın en popüler şarkısı' olduğunu belirledi. Şarkı; Nirvana'nın 'Smells Like Teen Spirit'ini bile geçti.
Freddie, plak şirketini dinleseydi belki de insanoğlu 'Bohemian Rhapsody' şarkısını hiç dinlemeyecekti. Şaka gibi değil mi; 20'nci yüzyılın en popüler şarkısı doğmadan ölebilirdi! Klişe bir laf ama başarıya giden yol inanmak, çok çalışmak ve inat etmekten geçiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA