Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Burçların nitelikleri ve elementleri

Sizce neden hepimiz aynı doğum bilgilerine sahip olmamamıza rağmen aynı duyguları hissediyoruz? Gelin beraber cevaplayalım. 12 burç aslında kendi içinde elementlere ayrılır: Ateş, toprak, hava, su gibi her burç; kendi elementinin niteliğini ortaya koyar.

ELEMENTLERİN ETKİSİ
Ateş: Koç, Aslan, Yay. Dışa dönük davranışları simgeler. Örneğin; önderlik yeteneği, yaratıcılık ve enerji.
Toprak: Boğa, Başak ve Oğlak. Kaygı ve detaya inen merak özelliği gösterirler. Pratiklik, özgüven, maddiyat özellikleri taşırlar.
Hava: İkizler, Terazi ve Kova. İdrak ve kavrama yeteneği gösterirler. Entelektüellik, toplumculuk ve insan ilişkilerinde verimlilik özellikleri vardır.
Su: Yengeç, Akrep ve Balık. Duygusallığı ve sezgileri gösterirler.
Doğum haritası incelenirken gezegenlerin hangi gruplara rastladıklarına bakılır. Niteliklerine göre burçlar ise şöyle sınıflandırılır:
Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak'tır. Bu burçlar mevsimlerin başlangıcını temsil eder. Bu burçlara sahip kişiler istediği biçimde hareket etme özelliğine sahiptir. Bulundukları ortamda lider olmak isterler. Örneğin; ateşin öncüsü Koç, kısıtlanamadığı gibi kısıtlanan kişileri de algılamak istemez. Eğer yaşadığınız zaman diliminde Güneş, ateşin öncüsünde ise hiçbir şeyi erteleyemez, her zamankinden daha çok performans sergiler, daha çok risk alırsınız.
Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep ve Kova'dır. Toplum içinde kararlılıkları ile bilinirler. Çok sık değişimden yana değillerdir ve mevcut düzenlerini korumak isterler. Geleneklere bağlıdırlar. Dikkatli ve kararlı yönleri her zaman baskındır. Güvenilir ve sadık kişilerdir. Olumsuz tarafları ise sabit fikirli olabilmeleridir.
Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay ve Balık'tır. Mevsim sonlarını temsil ederler. Onlara kolay iletişim kurma, anlayış, ortama adapte olabilme kolaylığı sağlar. Bu burçlara mensup kişiler geçmiş deneyimlerine bağlı kalırlar. Bütünü algılamaktansa olayları parça parça yorumlarlar ve bütüne ulaşırlar. Çözüm konusunda keskin bir zekaları vardır.

ASTR O DUYURU

Bugün Mars-Ay Düğümü etkisi ile global firmaların işten çıkarmaları söz konusu olabilir. Kişisel hayatlarımızda ise küçük kazalara dikkat etmeliyiz. Özellikle ateşli aletlerle sınanacağımız bugün yangın haberleri alabiliriz. Kişisel bağımlılıklardan kurtulmak için olumlu bir gün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA