Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Özlemek güzel bir duygudur

İnsan sevdiği, değer verdiği her şeyi etrafında tutamayabilir bazen. Uzak kalabilir, ayrı düşebilir. Başka şehirlerden sevdiklerine el sallayıp, aynı gökyüzünün altında olup kavuşamayabilir. İşte tam da bu anlarda araya özlem duygusu girer, hasret girer. Özlemek alır götürür insanı hasret kaldığı şeylerin yanına. Öylesine güçlüdür ki özlem duygusu, zaman geçmek bilmez adeta. Sözlerin bile yetmediği duygu selinin içinde bulur kendini insan. Araya mesafeler, yollar, yıllar girebilir. İnsan özledi mi önünde dağ olsa duramaz. Ruhu güneş gibi kavurur hasret. Gözyaşları derya deniz olur. Hasretlik çekmek zordur. Herkes başka başka duygularla, başka başka tepkilerle yaşar özlemini. Sevdiklerimiz yanımızdayken renkler vardır, şarkılar, melodiler vardır. Fakat ayrı kalındığında renkler kayboluverir kimi zaman. Ateş gibidir özlemek bazen. Ama o ateş dile gelmez, dile katbekat mühür vurulur gibi sessizliğe gömülürüz. Yalnızca birini özlemeyiz. Bazen şen şakrak yuvamızı, çocukluk yıllarımızı, yürüdüğümüz sokakları ve hatta mahalle fırınından yükselen o tazecik ekmek kokusunu özleriz. Çocukluk masumiyetimizin beyazlığını, saflığını özleriz. Işık saçan gençliğimizi özleriz. Derinden hissettiğimiz bu duyguyu avuçlarımızın içine almak da bizim elimizde, özlemin bizi avuçlarının içine almasına izin vermek de... Kelimeler, cümleler susabilir ancak duygular gözelerden fışkırır. Hasret kaldığını damarlarına kadar hissedip devasını bulamamak acıdır. Özlediğini inkar edersin. Herkesten köşe bucak kaçırırsın ruhunun diğer yanını. Kalbe inkar edemezsin, karanlığın içinden çıkan bir ışık huzmesi gibi kendini belli eder özlem. Onunla hep hesaplaşırsın; ne o galip gelebilir, ne de karanlığını yenebilir. Özlemin ışığı ruhunu vurduktan sonra, soğuk taş duvarlarda asılı, asık yüzlü bir resim olabilirsin. Özlemek ruhun bir yansımadır. Özlemek ruhumuzdan izler taşır. Özlem duygusunun bıraktığı izlerde yürüyüp yaşamımıza yeni bir soluk katma çabamız boşuna değildir. Geçmişe dönmek, bir anda sihirli bir değnekle özleme son vermek mümkün olmasa da özlemin beraberinde getirdiği güçlü duygular vardır. Özlem bir kez uğradı mı kapıya vefa nedir, kıymet nedir anlayıveririz. İşin özünde, özlemek güzel bir duygudur ölçülü olduğunda. Onun bir ateşe dönüşmesine izin vermeyin. Özlemi yenen, adına kavuşmak denen zaferi kazanmanızı diliyorum.

ASTRO
GÜNDEM
Bugün Satürn, 1991 yılının Şubat ayındaki derecelerinin benzerinden geçiyor. Bir sofrada toplanıp binbir hesaba tutuşmuşları göreceğiz. Dünyada faili meçhul olaylar gündeme gelebilir. Ünlü futbol takımlarının satışlarının arkasındaki gerçekleri konuşacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA