Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Savunmaya dikkat

Kabul etmek gerekir ki her maçın kendi içinde zorluğu vardır. Bunun için koşullar ne olursa olsun konsantrasyonunuzu üst düzeyde tutmanız gerekiyor. Trabzonspor, Kayserispor maçının ilk 20 dakikalık bölümünde konsantrasyon yetersizliğinin sorunlarıyla boğuştu.
Özellikle savunma bloğunda art arda yapılan hatalar sonucunda Kayserispor'un 3 net gol pozisyonu vardı. Savunmada Tolga ve D'Haene'nin aralarında hiçbir uyum yok. Ve D'Haene, ilk toplara zamanlamada inanılmaz hatalar yapıyor. Bir de rakip ataklarda yerleşme sorunları var.
Şurası bir gerçek ki günümüz futbolunda savunma bloğunun ortasında oynayan oyuncuların topu oyuna olumlu kullanma becerilerinin olması gerekiyor. Ne Tolga ne de D'Haene, topu oyuna olumlu kullanma konusunda gerekli yeterliliğe sahip. Gelen her topu gelişigüzel kullandıklarından Trabzon, oyun kurmada sıkıntılar yaşıyor.
İlk yarının ortasından sonra sağ kenardan Yattara, sol kenardan da Gökdeniz'in geliştirdiği ataklarla oyun üstünlüğünün Trabzonspor'a geçtiğini gözlemledik. Yalnız kenarlardan gelen toplarda Mehmet ve Fatih, topla buluşturulmadığından pozisyon üretmede cılız kaldılar. Ta ki 44.dakikaya kadar.

Yattara'dan süper hareket
Bu dakikada Fatih'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında Yattara'nın ayağından 1-0 öne geçerek 2.yarıya daha moralli başlama olanağı buldular. İkinci yarı ise çok daha arzulu ve istekli bir Trabzonspor seyrettik. Özellikle Yattara, top ayağına geldiğinde izleyenlere büyük keyif verdi. Trabzonspor adına atılan 2.gol öncesi Yattara'nın hareketleri ve topu Mehmet Yılmaz'la buluşturması olağanüstüydü.
4 hücum oyuncusuyla sahaya çıktığınızda rakibin çabuk ve süratli karşı ataklarında önemli sorunlar yaşanıyor. Savunmada Celaleddin dışında diğer oyuncuların şu anki form düzeyleri yeterli değil. Bu yüzden oyunun son 5 dakikasında 2-1'den sonra takımda oluşan panik, ders niteliğindeydi.
Sonuçta Trabzonspor, ikinci yarıya 3 puan alarak başladı. Yalnız eksikliklerin giderilmesi bundan sonraki maçlarda başarının ve istikrarın yakalanabilmesi için bir zorunluluktur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA