Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon'a yeni umut

Beşiktaş ayağına gelen liderlik şansını ikinci kez kullanamadı dün gece. Sivasspor'un puan kaybettiği haftalarda önce Bursaspor ile kendi sahasında berabere kaldı, dün gece de F.Bahçe'ye mağlup oldu.
Maç öncesi favori olarak kağıt üzerinde Beşiktaş görünüyordu. Çünkü, F.Bahçe'de Lugano, Edu ve Alex gibi önemli oyuncular yoktu. Ama dün bir kez daha gördük ki, futbol kağıt üzerinde oynanan bir oyun değil. Her türlü olumsuz koşullara rağmen F.Bahçe bu sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koyarak haklı bir galibiyet aldı.
Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında orta alanda Selçuk ve Emre'nin hem savunma görevlerini eksiksiz yerine getirmeleri hem de aldıkları her topu öne oynayarak olumlu kullanmaları sonucunda Beşiktaş karşısında büyük üstünlük sağladılar. Güiza'nın Beşiktaş savunmasını şaşırtan çapraz koşuları ve Semih'in de katılımıyla gol pozisyonları üreten takım F.Bahçe'ydi. Bunun sonucunda da Güiza ile öne geçme becerisi gösterdiler. İlk yarıda Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu kaleci Rüştü'ydü.

ŞUURSUZ BASKI YETMEDİ
Siyah-beyazlı takımın maçın ilk yarısında elle tutulur bir yanı yoktu.
Savunmada Gökhan Zan ve İbrahim Toraman ikilisi uyumsuz göründüler. Orta sahada Ernst geldiği günden bu güne kadar en etkisiz oyununu oynadı. Delgado ve Tello gibi sonucu değiştirebilecek yetenekli oyuncular da ortada görünmedikleri için pozisyon üretmede yetersiz kaldılar.
İkinci devrede Yusuf ve Cisse'nin oyuna girmeleriyle Beşiktaş'ın oyun bazında daha pozitif görüntüler vermesi beklenirken, F.Bahçe Semih ile iki farklı skoru yakaladı. Golden sonra bütün riskleri alan Beşiktaş Holosko'nun kişisel becerisiyle getirdiği topta kendisini umutlandıran golü buldu. Oyunun son bölümlerinde Beşiktaş daha yoğun (şuursuz) bir baskı kurmasına rağmen F.Bahçe rakibine ikinci gol şansını tanımadı.
Sonuçta ligin zirvesinde iki takımın da kaybettiği haftada Trabzonspor şampiyonluk yarışında yeniden umutlandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA