Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Büyük moral!

Ligin ilk maçları zordur. Trabzonspor dün aldığı 3 puanla lige iyi bir başlangıç yaptı. Ankaragücü kolu kanadı kırık bir takım. Teknik adamı cezalı, sakat ve cezalı oyuncuları var. Beklenildiği gibi Trabzonspor maçında savunma ağırlıklı bir oyun anlayışıyla sahada yer aldılar. Trabzonspor böyle bir takıma karşı ilk yarıda pozisyon üretmede yetersiz kaldı. Bordo-mavililerin oyuna başladığı 11'e baktığımızda Colman solda Burak sağda oyuna başladı. Gerek Colman, gerekse Burak ideal kenar oyuncuları değil. Colman ilerleyen dakikalarda kenarı bırakıp içeriye girdi. Burak da etkisiz kalınca kenar atakları istenilen düzeyde gerçekleşmedi. Orta sahadan da adam eksilten hareketler yapılmadığı için ilk yarının son 5 dakikası dışında gol pozisyonu yakalayamadılar. İkinci yarıda Ceyhun'un yerine Yattara'nın girmesi ve orta sahanın göbeğinde Selçuk ve Colman'ın oynaması sonucunda Ankaragücü karşısında daha etkili bir takım seyrettik. Özellikle Yattara bu yarıda kenardan getirdiği toplarda adam eksilten hareketleriyle savunmanın dengesini bozarak Trabzonspor'un karşı kalede daha fazla etkili olmasını sağlayan oyuncuydu.

EN BÜYÜK KAZANÇ TEOFİLO
Burak'ın yerine Umut'un girmesiyle birlikte, yine bu oyuncunun taşıdığı toplarda Teofilo ile golleri buldular. Teofilo attığı gollerin dışında Trabzonspor takımına en fazla katkı yapan isimdi. Karyılaşma süresince önde top saklama becerisi ve de orta sahadan gelen arkadaşlarına duvar olma özelliğiyle öne çıktı. Bu maç bir kez daha gösterdi ki Teofilo bugünkü görüntüsüyle Trabzonspor'un bu sezonki en büyük kazancı olacaktır.
Trabzonspor'un kadrosunu düşündüğümüzde özellikle Selçuk bazı maçlarda (dün olduğu gibi) baskı yoğun olduğu zaman gerekli performansı gösteremiyor. Bir başka gerçek ise Colman kenarda oynadığı zaman takımına istenilen katkıyı yapamıyor. Orta sahanın göbeğinde Selçuk ve Colman'ın birlikte oynamaları Trabzonspor açısından büyük önem taşıyor.
Bu galibiyet Liverpool maçı öncesi bordo-mavililere büyük moral oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA