Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bir Selçuk yetmez, yetmiyor!

Geçen sezondan itibaren yazdık çizdik söyledik... 'Trabzonspor'un her mevkisindeki zenginliği, orta sahanın merkezinde yok' dedik. İşaret ettiğim alanın tek oyuncusu ise Selçuk.
Selçuk, mevkisinde ülkenin en başarılı oyuncularından birisi. Ama Trabzonspor'da alternatifsiz. Süper Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası maratonu hayli uzun, zor ve yorucu. Bir Selçuk yetmez, yetmiyor... Öyle ki Selçuk özellikle büyük maçların yükünü kaldıramıyor. Ceyhun ve Colman, orta alanın farklı taktik oyuncuları ancak hiçbiri Selçuk değil. Sezer Badur belki Selçuk olabilirdi. Ama Sezer de beni yanılttı.
Diyarbakır'dan alınan Barış, Ceyhun'un alternatifi. Hatta Serkan Balcı'nın bile. Colman'ın yerinde görev yapacak oyuncular da hayli çok. Ama Colman da bu takımda "hücum aklı" denilebilecek çok önemli bir isim. Kaldı ki Trabzonspor'un bir de Engin'i var. Genel bir değerlendirmeyi özet olarak yaparsak...

HÜCUM ZENGİNLİĞİ ÜST DÜZEY
Jaja'nın da katılımı ile ortaya dört dörtlük aksiyon bir takımın çıkacağını söylemek hiç abartı değil. Ama oyunu tutmak, tempoyu gerektiğinde düşürmek de futbolun ana kurallarından biri.
Nefes-soluk almak gibi... Yoksa buna can dayanmaz. İşte bu işler orta saha merkezli müdürün görevi. Yani SELÇUK'un.
Trabzonspor, 10 gün önce oynanan ve 3-2 kazandığı Fenerbahçe maçında iki kez iki farklı öne geçti. Bu süreçte ortaya çıkması gereken -Selçuk İnan- hiç öne çıkamadı. Yoksa Fenerbahçe Trabzon'dan tarihi bir yenilgi ile ayrılırdı.
Hücumdaki zenginliği Avrupa düzeyine ulaşan, savunma bloğu Tayfun'un da katılımı ile zenginleşecek bu takıma bir Selçuk daha gerekiyor.
Trabzonspor bu sezon şampiyonluğa dev adımlarla yürüyor. Ama 1996 yılına da benziyor. Hatırlayalım; orta alana bir yabancı alma hakkı vardı. Aday da Gürcü Kingladze idi. Almadık, alamadık. Şampiyonluk belki o yüzden gitti-gitmedi!
Şimdi de diyorum ki; şampiyonluk yürüyüşünde makinenin bir parçası dahi eksik kalmasın.
Peki bu isim kim olmalı? Bu soruyu ancak oyuncu karakteri olarak yanıtlayabilirim. Örneğin, Trabzonspor'un 6 şampiyonluğunda da takımın yükünü çeken Güngör Şahinkaya gibi, Gençlerbirliği'nde 5 yıl önce oynayan Avustralyalı Skoko gibi...
DİP NOT: Buraya kadar Trabzonspor'un verili takımından söz ettik. Çağdaş futbol parantezlerini açmadık. Halbuki çağdaş futbol anlayışında Ceyhun-Selçuk-Colman orta alanı, Xavi Alonso-İniesta ile ikame edilmiş durumda. Trabzonspor'da sorun Ceyhun'un da Colman'ın da Xavi Alonso-İniesta olamaması kuşkusuz.
ÖZÜN SORUNU! Oyunu iki yönüyle oynayabilen orta saha oyuncularının dünyadaki azlığı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA