Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Pozitif Trabzon yolda

Kasımpaşa iki puanla ligin son sırasında. Mutlak puanlara gereksinimi olduğu bir maç. Ama rakibi şampiyonluk hedefi olan Trabzonspor. Eğer siz böylesi bir rakibe karşı hiçbir önlem almadan sahaya çıkarsanız sonuç dünkü gibi olur.
Sayın Yılmaz Vural üç forvet oyuncusu ile mücadeleye başlama yanlışlığının yanında Kasımpaşa'nın bütün bir maç süresince takım savunmasının yetersizliği öne çıktı.
Alanzinho'nun oyunun başında attığı golden sonra oyun disiplininden tamamen uzaklaşan bir Kasımpaşa vardı sahada.
Trabzonspor öylesine rahat bir maç oynadı ki, ilk yarıda maç zaten sonuçlanmıştı. Serkan ve Burak ile Kasımpaşa savunmasının sol kenarından geliştirilen ataklar sonucunda iki gol geldi.
Sonrasında ise Kasımpaşa'nın önde top kayıpları yaptıkları anda Selçuk ve Colman ile rakip savunmanın arkasına atılan her topta bordo-mavililer gol pozisyonları üretti.
İlk yarıda üç golün dışında iki net gol pozisyonu daha vardı.

BAŞARI İÇİN İSTİKRAR ŞART
İkinci devre yine Kasımpaşa savunmasının arkasına atılan topla Burak ile kazanılan golden sonra ev sahibi ekibin yapacak herhangi bir şeyi kalmamıştı. Bir de Keller'in oyundan atılmasıyla birlikte 10 kişi kaldıktan sonra sahada tamamen oyunu ele alan taraf Trabzonspor oldu.
Alanzinho'nun yerine oyuna giren Jaja'nın attığı goller hem kendisi hem de takım için büyük moral oldu.
Bursaspor ve Beşiktaş'ın puan kayıplarının yaşadığı haftada alınan bu farklı sonuç ve üç puanla birlikte Trabzonspor zirveye biraz daha yaklaştı.
Ancak her zaman belirttiğim gibi; şampiyonluk bir hedefse istikrarın büyük önemi var. Bu karşılaşmada rakip ne denli güçsüz görünse de Trabzonspor'un maç süresince oyun disiplininden kopmaması ve konsantrasyonunu üst düzeyde tutması büyük bir artıdır. Bu anlayış bundan sonraki karşılaşmalarda da sahaya yansırsa çok daha pozitif bir futbol ortaya koyan Trabzonspor seyredebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA