Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bir adım önde

Trabzonspor, kupadaki iddiasını devam ettirmesi açısından mutlak kazanması gereken bir maça çıktı dün gece. Her ne kadar Manisaspor eksik bir kadro ile Avni Aker'e geldiyse de bordo-mavililer dün ortaya koyduğu futbolla ligin ilk yarısında bıraktığı yerden devam ettiğini gösterdi. Devre arasındaki hazırlık maçları ve bu karşılaşma Trabzonspor'un ikinci yarıya rakiplerine oranla bir adım önde başlayacağının işareti olsa gerek.
Bir de görünen o ki Şenol Güneş'in ilk 11 tercihi yapılan transferlere rağmen aynı.
Örneğin Cale dün Manisa karşısında özellikle ofansif anlamda geçmiş maçlara oranla daha fazla katkı yapan bir görüntü çizdi. Jaja attığı iki gol dışında oyunu yönlendiren ve özellikle ceza sahası çevresinde yaptığı hareketlerle rakip savunmanın dengesini bozarak öne çıkan oyuncu oldu. Yalnız oyun içerisindeki devamlılığını ilerleyen haftalarda arttırması gerekiyor.
Yattara için şu anda çok iyi şeyler konuşmak son derece zor. Çok yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen henüz eski kimliğinden uzakta bir görüntü çiziyor. Ve fiziksel anlamda da henüz yeterli düzeyde görünmedi.

REKABET TAKIMA YARAYACAK
Genel anlamda Trabzonspor takım olma bilinci yüksek ve saha içi yardımlaşması üst düzeyde bir görüntü ile ikinci yarıya başlıyor. Önümüzdeki hafta Ankaragücü ile lige başlayacak olan Trabzonspor'un ardından Fenerbahçe ile İstanbul'da yapacağı maçta alacağı sonuç ligdeki konumunu belirleme açısından çok önemli. Ayrıca arada bir de kupada Beşiktaş maçı bekliyor bordo-mavilileri. Böyle zorlu bir dönem öncesi iki Polonyalı futbolcu ve Ankaragücü'nden alınan Mehmet Çakır'ın forma rekabetini daha da arttıracağını ve bunun da takıma olumlu etki yapacağını düşünüyorum.
Sonuçta, 26 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Trabzonspor'un, bugün bu hasreti sonlandıracak noktaya geldilğini de söyleyelim...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA