Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Giray&Glowacki birliktesizliği!

Benfica lig ve Avrupa Kupaları'nda deneyimi ve başarılarıyla Portekiz futboluna yön veren takımların başında geliyor. Bilindiği gibi geçen yıl da UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalde veda etmişti. Sonucu her an değiştirebilecek yetenekli oyuncuları var.
Trabzonspor ise geçen sezonki kadrosundan dört oyuncuyu kaybetmiş. Yeni bir takım olarak karşımızda. Yeni bir takım olmanın zorluklarını da dün çoğunlukla hissetti.
Şenol Güneş geçen sezonki gibi dörtlü savunma ve önünde iki oyuncu, üçlü bir orta saha ve önde tek forvetle sahaya çıktı. Tek farklılık ise önde oynayan dört oyuncunun sürekli yer değiştirmesi.
Benfica maçın ilk 25 dakikalık bölümünde oyunda üstünlüğü kuran takımdı. Özellikle Trabzonspor savunmasının sol kenarından sürekli atak girişimlerinde bulundular.
Trabzonspor savunmasının ortasında oynayan Giray ve Glowacki'nin ayaklarına gelen her topa gelişigüzel vurması, önde görev verilen oyuncuların ise ayaklarına gelen topu çabuk kaybetmeleri, bu baskıyı oluşturan en büyük etkendi.

BURAK, SELÇUK'U ARADI!
Oyunun ilk yarısının ortalarından sonra ise Trabzonspor orta sahada ayağa pas yaparak rakibin hızını kesti ve Benfica kalesinde daha fazla gözükmeye başladı.
İkinci yarıda 70. dakikaya kadar rakibine pozisyon vermeyen, ilk yarıya göre daha iyi saha içi yardımlaşması ve oyun disiplini daha iyi olan bir Trabzonspor vardı. Ama hani futbolda rakibi çaresiz bırakan ölü nokta var ki, bunu gerçekleştiremediler. Yani hücumda Benfica savunmasının bütün riskleri alarak öne çıktığı zamanlarda gözümüz Selçuk-Burak birlikteliğini çok aradı. Burak'a orta sahadan atılan toplar ya çok erken kullanılarak ofsayta düşmesine neden oldu ya da zamanlamadan dolayı rakibe gitti.
Oyunun son 20 dakikasında ise Trabzonspor'un en büyük sorunu olan savunmanın ortasında oynayan oyuncuların top kullanma becerilerinin kısıtlı olması yüzünden rakibe hediye edilen paslar sonucunda Trabzonspor kalesinde iki gol gördü.
Bu sonuçla tur da ciddi şekilde tehlikeye girdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA