Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Mücadele edince

Gerçekten mükemmel bir sonuç. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne hazırlıksız girdiği gerçeğini göz önüne aldığımızda, buna Adrian ve Burak gibi iki önemli oyuncunun yokluğunu kattığımızda alınan bu sonuç daha iyi değerlendirilmelidir.
Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde Trabzonspor oyunu kontrollü oynamaya çalışan ve saha içi yardımlaşmasını öne çıkaran bir oyun anlayışı içerisindeydi. Savunmanın önünde Colman ve Zokora Inter ataklarını ilk karşılayan oyuncular olmanın yanı sıra aldıkları topları da verimli kullanarak rakibin tempo yapmasını engellediler.
20. dakikadan sonra Inter'in girdiği gol pozisyonlarında bireysel hatalar öne çıktı. Önce Glowacki, sonra da Halil'in hiç gereği yokken topu rakibe verdikleri anlarda Inter iki kez net gol pozisyonu üretti ama gecenin kahramanlarından Tolga, bu iki pozisyonda çok başarılıydı. İlk yarının Trabzonspor adına en olumsuz tarafıysa hücumda istenen düzeyde olamamaları idi. Bunun da en büyük nedeni Alanzinho ve Halil gibi hücumda çok şeyler beklenen iki oyuncunun çok fazla pas hatası yapmalarıydı. Önde çoğalamayan Trabzonspor, bu nedenle Inter kalesinde etkili olamadı.

COLMAN SÜPER OYNADI
İkinci yarı ise ilk devrenin tam tersine hücumda daha fazla görünen, rakip alanda ayağa pası daha iyi yapan ve pozisyonlar üreten bir Trabzonspor vardı sahada. Orta alandaki Colman bana göre sahanın en iyi oyuncusuydu. Ayağına aldığı her topta Trabzonspor'u ileriye taşımanın yanında savunma görevlerini de eksiksiz yerine getirdi. Zokora'yla birlikte ikinci yarıda Inter'in sahasına Trabzonspor'un daha fazla gelmesini sağlayan iki oyuncudan biriydi.
Savunmada özellikle iki kenar oyuncusu Celutska ve Cech kanatlarda rakiplere geçit vermediler. Golü de bulan Celutska bu blokta en fazla öne çıkan oyuncu oldu. Golden sonra ise yine Tolga'nın kalede devleşmesine tanık olduk.
Dün bir kez daha gördük ki, futbolda sahada mücadele ettiğiniz zaman ve saha içi yardımlaşmanızı üst düzeye çıkardığınızda rakip kim olursa olsun kazançlı çıkarsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA