Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bir değişiklik yok

Maçın özeti: Tolga tuttu, Burak attı... Tolga maçın ikinci yarısında öyle kritik müdahaleler yaptı ki, eğer Tolga Zengin gününde olmasa Trabzonspor bu maçtan bırakın üç puanı almayı, çok farklı bir yenilgiyle ayrılabilirdi. Burak Yılmaz ise Halil Altıntop'un attığı gole verdiği büyük payın ardından, Colman'ın mükemmel pasında ikinci golü atarak Trabzonspor'un yarışa tutunmasını sağlayan oyunculardan bir diğeri oldu.
Maçın ilk yarısında gördük ki Trabzonspor bıraktığı yerden devam ediyor lige. Yani hücumda bir türlü gerekli organizasyonu sağlayamıyor. Orta sahada Zokora'nın yanında Colman değil Aykut var ki; Zokora ve Aykut sadece rakip atakları önlemeye çalışan oyuncular. Yani top Trabzonspor'dayken oyuna, hücuma ve organizasyona katkıları yok denecek kadar az. İleride Burak maça önce sol tarafta başladı. Sonra Halil'in yanına geçti. Volkan Şen ve Adrian ise devamlı kenar değiştirdiler. Maç içerisinde yapılan bu kadar çeşitliliğin Trabzonspor'a olumlu anlamda getirisi ise hiç olmadı. İlk yarıda birbirini tamamlayan iki pasın olmadığı, aynı topa hareket eden iki oyuncunun bulunduğu, hücumda Halil'ın attığı gol ve Volkan Şen'in kaçırdığı pozisyon dışında Manisaspor karşısında gol üretmekten uzakta kalan bir Trabzonspor vardı.

ORGANİZASYON HALA EKSİK
İkinci yarıda ise oyunda dengelerin tamamen değiştiğini gördük. Bu devrede oyunda üstünlüğü yakalayan, özellikle Murat Erdoğan'ın oyuna girmesinden sonra karşı ataklarda önce golü bulan sonra da üç-dört net gol pozisyonu üreten takım Manisaspor'du. Ama girdikleri pozisyonlarda kaleci Tolga'nın başarılı müdahaleleri yanında pas-şut tercih yanlışlığını da ikinci golü bulamayışlarının en büyük nedenleri olarak gördük.
Sonuçta alınan üç puan Trabzonspor için çok önemliydi. Ama hala oyunda istenilen düzeyde değiller. İstikrarlı sonuçlar alınması için özellikle hücumda çeşitliliğin yanında organize atakların yapılması gerekiyor. Yoksa Trabzonspor ligin ilk yarısındaki görüntüsünden uzakta bir ikinci devre geçiremez.

***

4
Eski Trabzonsporlu İsaac, bordo-mavili takıma karşı Gençlerbirlği ve Manisaspor formalarıyla çıktığı 15 karşılaşmada 4 gol atmayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA