Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ŞELALE KADAK

'Türk bankaları yabancılara göre yeniliğe daha açık'

* Garanti Bankası sanki yenilikçilik konusunu kimseye kaptırmıyor. Kol saati şeklindeki çipli banka kartı reklamını gördünüz mü?
Hiç mütevazı olamayacağım bu konuda. Yenilikçilik açısından bizim dönemimizde Yapı Kredi bir numaraydı. Sadece Avrupa'da olan standart ürünler değil, Türk insanının ihtiyacı olan ürünleri getirdi. Taksit sistemi, tele bordro gibi. Sonra Yapı Kredi'nin içinde bulunduğu durum diğer bankalara yaradı. Garanti yenilik açısından en başı çekiyor. Ben Türkiye'ye gelen yabancı bankaların yenilik açısından önemli şeyler yaptıklarına inanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla yenilikçilik Türk bankalarının elinde.

* Oyakbank'ın ardından Türkiye'ye bakınca ne görüyorsunuz?
En son Oyakbank'a bakacak olursanız, iki banka var. Biri geliyor bir yerde duruyor. Diğeri oraya kadar çıkıyor. Demek ki ikisinin gelecekle ilgili planı ve beklentileri farklı. Buradaki mesele bugün ne durumda olduğumuz değil. Bizim ekonomi açısından istikrarlı bir ülke olduğumuzu birtakım özel değerlerimizden işte rejimimizden, düzenimizden fedakarlıkta bulunmadan göstermemiz lazım. Son üç yıldaki değişikliğin bir rüzgarın getirdiği değil, sürdürülebilir bir ekonomik istikrar olduğunu göstermemiz lazım dünyaya. En büyük korku, Türkiye çok fazla yabancı ülkelerdeki gelişmelere bağımlı durumda. Türkiye'ye bu paralar geldiği sürece bu cari açık finanse edilir. Peki ama olmadığı takdirde ne olacak?

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.