Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Hamdi Akın öncü olunca suya yazı yazmadım demiştim

Peki ne mi oldu? Yazı dizisinin ilk günü 10 yıldır MESS Ankara Başkanlığını yapan Hamdi Akın aradı ve bana "Koltuğu bırakıyorum. Ben de dinozor oldum. 10 yılını dolduran diğer başkanları da istifaya çağırıyorum" dedi. Başta Halit Narin hiçbiri bu çağrıya uymadı. Yıllar içinde çok azı mecburiyetten ya da zorla koltuğundan oldu. O kadar. Ama yine de ben Hamdi Akın'ın hareketinden çok mutlu olmuş ve şöyle yazmıştım:
Biz gazeteciler bazen yürekten inandığımız bir konuda nedense suya yazı yazdığımızı hissederiz. Çünkü mesajı alması gerekenler oralı olmayabilir ya da toplumun talebini duyurduğunuza inansanız da hiçbir şey değişmeyebilir. Bu kez öyle olmadı. Dünkü "Değişim isteyen ama değişmeyen başkanlar" başlığıyla yayınlanan; yıllardır koltuğundan kalkmayan sivil toplum örgütlerinin başkanlarına ilişkin haberimiz, toplumun her kesiminden destek aldı. Asıl önemlisi de bu başkanlardan biri öne çıkarak "Koltuğu bırakıyorum" dedi.
Tam 27 hükümet gören Halit Narin'in, dün bu pozisyonundan memnun oluşuna ilişkin söylediklerini okuyunca hem geçmişi hatırladım hem de Türkiye için üzüldüm.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA