Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Lüks Ankara'ya taşındı mı taşınmadı mı?

Demet Sabancı Çetindoğan, Harvey Nichols ismini geçen hafta bir alışveriş merkezinde dev bir mağaza açarak Ankara'ya taşıdı. Bana göre, Ankara ve lüks yan yana pek gelecek iki kelime değil. Ne de olsa memur kenti dediğimiz bir ilden söz ediyoruz.
Baktım Demet Sabancı da Harvey Nichols için lüks dememeye özen gösteriyor. Yani bu markayı Türkiye'ye ilk getirenlerin, bilmem kaç bin dolarlık krokodil çanta için 'bekleme listesi var' şeklindeki söylemlerinin aksine, 'Hayır biz de çok pahalı ürünler var ama binlerce çeşit var. Herkese hitap edecek marka var içeride' demeye özen gösteriyor. Sanıyorum Sabancı Ankaralı müşterileri ürkütmek istemiyor. Mağazaya girmeye korkmasınlar diye de pahalı ürün gamından söz etmek yerine daha makul fiyatlı ürünleri anlatmayı tercih ediyor.
Her ne kadar memur kenti olsa da Ankara'nın aynı zamanda büyükelçiliklerin ve çokça yabancı yatırımcının da bürokrasiyle görüşmek üzere akın ettiği bir kent olduğu unutulmamalı. Bakalım Harvey Nichols'ın Ankara cirosu ile İstanbul cirosu bir birine yaklaşacak mı? Sabancı bu yatırımdan mutlu olacak mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA