Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bir yıldır dumansız havanın mutluluğunu yaşıyorum ya siz?

Sizi bilmem ama ben son bir yıldır üstüme başıma sinen bir sigara kokusu olmadan restoranlarda yemek yediğim, 3.5 yaşındaki oğlumla çekinmeden kafelerde oturduğum için çok mutluyum. 'Başkasının içtiği sigara benim ve sevdiklerimin ciğerlerini ne kadar tahrip ediyor acaba' diye hayıflanmayalı tam bir yıl olmuş.
İnsan güzel şeylere çabuk alışıyor. Biliyorum sigara içenler dahi dumana boğulmuş o ortamlardan çok şikâyet ediyordu. Şimdi yemekler büyük bir keyfe dönüştü.
Birileri şimdi bu sağlıklı ve dumansız ortam bozulsun diye lobi yapıp duruyor, biliyorum. Ama işe yaramayacak. En azından sigaraya karşı olduğunu her fırsatta dile getiren bir başbakan var bu ülkede. Bunu başaramayacaklar. Dün Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Dönem Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı'dan bir mektup aldım. Büyük mücadelelerle geçen yıl başlayan Tam Dumansız Türkiye'ye harfiyen uyulmasını sağlamak için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söylemiş.
Unutmayın eğitime, kültüre, sanata harcayacakken ne yazık ki bu ülkede 50 milyar dolar sigaradan kaynaklanan hastalıkların tedavisine harcanıyor. O nedenle lütfen 'Tam Dumansız Türkiye' ye çok daha fazla destek verelim. Çocuklarımızın daha güzel bir gelecek yaşaması için buna mecburuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA