Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Rüyalar gerçek oldu

Yıl 2004, aylardan Şubat... Bir telefon belki de bir şehrin kaderini değiştirdi. Aranan dönemin Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay... Arayan Erzurum'un Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar... Atalay'ın kar sevdasını çok iyi bilen Çintimar, telefonda "Sayın Genel Müdürüm, üç gündür aralıksız kar yağıyor. 1,5 metreyi buldu. Sizi bir an önce Erzurum'a bekliyoruz" der. Atalay, Antalya'daki programını iptal eder ve o dönemki yardımcısı Yunus Akgül ile birlikte Erzurum'a uçar. Ama yoğun kardan dolayı uçak Erzurum'a inemez. Atalay ve Akgül, Erzincan'a indiğinde Çintimar, jiple Erzurum'dan yola çıkmıştır bile... Yolda karşılaşırlar ve Erzurum'a beraber dönerler. Yol boyunca kardan nasıl bir ekonomik bir fayda sağlanabileneceğini tartışırlar. Atalay, "Kış Olimpiyatları zor ama Üniversite Kış Oyunları olabilir" der ve birkaç telefonla devletin en üst kademelerine kadar ulaşılır, hemen tam destek sağlanır.

ERDOĞAN TAM DESTEK VERİNCE...
Türkiye ve Erzurum, ilk adaylık başvurusu için 2009'da Innsburck'daki oylamada kazanamasa da, Atalay ile daha sonra Genel Müdür olan Yunus Akgül'ün proje inancı, Başbakan Erdoğan'ın FISU Başkanı ile birebir görüşmek dahil işe doğrudan müdahil olup, tam destek vermesi ile 2011'de bir rüya gerçek olur.
Dün Erzurum'da rüyanın gerçeğe dönüşmüş haline tanıklık ettik. Sadece açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı stadyum, baştan aşağı bir yenilemeden geçerken, diğer tüm tesisler sıfırdan inşa edilmiş. 3 bin kişilik buz hokeyi salonundan, 2 bin kişilik artistik patinaj salonuna, 500 ve biner kişilik diğer salonlara kadar... Ama bütün bu yeni tesislerin içinde en görkemlisi atlama kuleleri olmuş. Biri 90 diğeri 120 metre yüksekliğinde... Erzurum'un sembolü Çifte Minareli Medrese oyunların logosunda yerini almış ama Universiade için yapılan bu iki kule, eski sembolü çoktan gölgede bırakmış. Hele bu kulelerin geceleri ışıklandırılmış halini anlatmak çok zor, görmek lazım.
Erzurum'un çehresi şimdiden değişmiş. Bu pozitif görüntünün ekonomi anlamında nasıl devam edebileceği ise yarınki yazımızın konusu olacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA